Cappel: ‘Groep kan hoge ogen gooien’

Cappel: ‘Groep kan hoge ogen gooien’

donderdag 29 augustus 2019

Jong BodyResults/Volendam is klaar voor de start van de Eredivisie. De beloftenploeg heeft zich onder meer met een zwaar trainingskamp in Sardinië voorbereid op het nieuwe seizoen. Trainer Martijn Cappel heeft vertrouwen in een goede start.

“We hebben vier intensieve weken achter de rug met drie mooie toernooien in eigen huis, België en in Sardinië”, vertelt de oefenmeester. “We hebben met veel wisselende samenstellingen gespeeld en de conclusie is dat we een grote selectie hebben met speler die het niveau van de Eredivisie aan kunnen.”

Wel kent het team door het wegvallen van Mike Peerdeman, die onlangs wat klachten aan zijn knie kreeg, momenteel een klein probleem bij de invulling op de positie van rechteropbouwer. “Maar andere spelers beginnen die positie ook steeds beter in te vullen”, verzekert Cappel. “Deze groep kan hoge ogen gooien in de Eredivisie. Al zal dat erg afhangen van de discipline die ze kunnen opbrengen en de stappen die ze nog gaan zetten. Het hoofddoel blijft altijd om spelers op te leiden. De eindstand van een wedstrijd is hierdoor niet het belangrijkste, maar gewonnen wedstrijden blijven natuurlijk wel een bevestiging dat spelers groeien.”

Jong BodyResults/Volendam speelt komende zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. In sporthal Opperdam is SMEZO/BFC om 20:00 uur de tegenstander.