Claessens: 'Honderd procent geven'

Claessens: 'Honderd procent geven'

maandag 01 april 2019

HV KRAS/Volendam drong een paar weken geleden door tot de halve finale van de NHV Beker en heeft Wematrans/Quintus als aanstaande oponent. De mannen uit Kwintsheul zijn dit seizoen rechtstreeks gedegradeerd uit de BENE-League en zullen zodoende volgend jaar uitkomen in de Eredivisie. De nationale beker is het enige waar zij nog voor kunnen spelen. Verder is er niets meer te winnen of te verliezen, waardoor zij alles op alles zullen zetten om het seizoen alsnog met een goed gevoel af te sluiten.

Volgens Tim Claessens mag een ploeg als Quintus dan ook zeker niet onderschat worden. “Quintus heeft het hele seizoen op het niveau van de BENE-League gespeeld en heeft voor meerdere verrassingen gezorgd. Aan ons de taak om niet ook een van die verrassingen te worden. Wij zullen bij deze wedstrijd honderd procent moeten geven om de finale te halen.” In de voorbereiding op een halve finale doen de Volendammers niets anders dan gebruikelijk. “We trainen hard, kijken video's en zorgen dat we fit blijven. Zo kunnen wij ons het beste voorbereiden op wedstrijden en dus ook op een halve finale als deze.”

Veel spelers in de huidige selectie van Peter Portengen hebben nog nooit een finale gespeeld op senioren niveau. De wedstrijd tegen Quintus is dan ook een uitgelezen kans om zo'n eindstrijd te bereiken. De halve finale begint aankomende dinsdag om 20 uur in sporthal Opperdam.

Foto: Jaap van der Pijll