Help Shanna Veerman naar de Special Olympics in Abu Dhabi!

Help Shanna Veerman naar de Special Olympics in Abu Dhabi!

woensdag 31 oktober 2018

Wie de naam Shanna Veerman hoort, zal niet gelijk denken aan een tophandbalster. Toch maakt de Volendamse deel uit van het nationale G-handbalteam. Als klein meisje zat ze al op voetbal tot ze op haar twaalfde daar niet meer hogerop kon komen. Ze stopte met voetbal en trad in de voetsporen van haar moeder, die zeven jaar bij HV KRAS/Volendam in het eerste damesteam speelde.

Omdat KRAS/Volendam niet over een G-team beschikt, week Shanna uit naar ‘Only Friends’, een G-handbalclub in Amsterdam. Al snel viel de Volendamse door haar kwaliteiten op en klom ze op tot het hoogste niveau.

Shanna is nu geselecteerd voor het Nederlands G-handbalteam dat namens Nederland mee gaat doen aan de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. Dit is een van de voorbereidingen voor de Paralympics. Op deze spelen zijn 66 personen actief in negen verschillende sporten. De spelen zijn van groot belang voor de sporters om zich internationaal te kunnen oriënteren.

Het spreekt voor zich dat Shanna graag de reis en de spelen wil meemaken. Er is echter één probleem en dat is de financiering van de reis en alles wat daarbij komt kijken. Hiervoor zijn de spelers namelijk zelf verantwoordelijk. De spelen worden gehouden van 14 tot en met 22 maart 2019 in Abu Dhabi, maar de spelers en hun begeleiders vertrekken reeds op 7 maart en blijven tot het einde van de spelen.

Om Shanna in de gelegenheid te stellen mee te doen aan de Special Olympics en haar sportdroom te verwezenlijken, geeft KRAS/Volendam haar de gelegenheid om op zaterdag 3 november aanstaande te collecteren om de reis te kunnen betalen. Voorafgaand aan de handbalwedstrijd van de Heren 1 in de BENE-League tegen Sporting Nelo zal zij dit doen in de businessruimte van de club en in de pauze in de kantine en in de sporthal.

Laat ook deze dorpsgenote stralen op het wereldsporttoneel!