KRAS/Volendam hervat BENE-League tegen koploper

KRAS/Volendam hervat BENE-League tegen koploper

maandag 26 november 2018

Voor HV KRAS/Volendam komt de laatste uitwedstrijd van de eerste seizoenshelft eraan. Met tegenstander Achilles Bocholt treffen de Volendammers de laatste ploeg uit de top vijf van de BENE-League. Nadat er eerder tegen Visé HC, Green Park Aalsmeer, OCI-Lions en Herpertz Bevo HC uit verloren werd, treft KRAS/Volendam nu de koploper in een uitwedstrijd.

In de afgelopen twee weken heeft de ploeg bewezen dat ze tot meer in staat zijn dan ze tot nu toe laten zien. In twee spectaculaire wedstrijden tegen het Russische Dynamo-Victor in de EHF Challenge Cup werd met slechts vier punten verschil verloren (32-32 en 28-24). Bij de inhaalwedstrijd tegen Hubo Initia Hasselt lieten de mannen van trainer Peter Portengen in de eerste helft niets van hun tegenstander heel. Na een half uur spelen stond er namelijk al een score van 20-4 op het bord. De tweede helft lieten de Belgen zich van een betere kant zien, maar de toegebrachte schade van de eerste helft viel niet meer te herstellen: 32-23.

Bocholt is de huidige ongeslagen koploper en heeft tot nu toe één keer gelijkgespeeld. De club speelde de afgelopen weken voor de EHF Cup in het oosten van Spanje. De nummer twaalf, Cuenca, won in een tweeluik (29-34, 25-37) van de Belgen.

Ondanks de slechte reeks in uitwedstrijden heeft KRAS/Volendam het momentum met zich mee, waar de ploeg gebruik van moet maken tegen het sterke Achilles Bocholt. De wedstrijd wordt gespeeld in Bocholt om 20.30 uur in sporthal De Damburg.

Klik hier voor de livestream!