Eerste overwinning voor Cafetaria Arnold Dames 1

zondag 16 oktober 2016

Na de nederlaag vorige week, was Cafetaria Arnold Dames 1 zeer gebrand op een overwinning. Zeeburg stond op het programma, op papier een pittige tegenstander. Maar er werd gewonnen, met 29-18!

In de eerste minuten van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. De score werd geopend door Zeeburg met een penalty. Al snel ging echter de verdediging op slot en ging de aanval draaien bij Dames 1. Mede door een aantal fraaie doelpunten van de goed spelende Alyssa Alings, liep HV KRAS/Volendam uit naar een ruststand van 15-9.

Na de rust leek de focus even wat minder maar de Volendammers pakten het weer snel op. De verdediging stond met Sabrina Van der Mast, Priscilla Bergman, Mandy Kwakman en Fiona Scherpenzeel heel erg sterk en Zeeburg had veel moeite om er doorheen te breken. Cathy Groote verraste de tegenstander een aantal keren met een keihard schot. Ook op de hoeken verliep het steeds beter en kwamen de meiden een aantal keer tot scoren. Kras/Volendam speelde als een team en heeft de verdiende winst afgedwongen. Eindstand 29-18. Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd, tegenstander is dan VOC.

HV KRAS/Volendam - Zeeburg: 29-18 (15-9).
Scores HV KRAS/Volendam: Kelly de Haan, Stephanie Tuijp, Alyssa Alings 12, Priscilla Bergman 4, Cathy Groote 3, Deniece Feijen 3, Sabrina Van der Mast 2, Evita Silven 2, Daniela Spruijt 2, Mandy Kwakman 1, Carina Zwarthoed, Fiona Scherpenzeel.