Eerste succesvolle cursusdag Bondsscheidsrechter 3 in Volendam!

Eerste succesvolle cursusdag Bondsscheidsrechter 3 in Volendam!

donderdag 17 oktober 2024

Na het succes van vorig seizoen, waarin we samen met het NHV maar liefst 14 verenigingsscheidsrechters (VS2) hebben opgeleid – een geweldige prestatie – zijn enkele ambitieuze scheidsrechters door het NHV geselecteerd. Deze scheidsrechters zijn door de club benaderd en gevraagd of ze wilden deelnemen aan de vervolgopleiding Bondsscheidsrechter 3 namens HV KRAS/Volendam. Afgelopen woensdag ging de eerste cursusdag van deze opleiding van start in Volendam, waarmee de volgende stap in hun scheidsrechterscarrière is gezet. 

Eén van de ingeschreven cursisten kwam via de vooropleiding van Volendam bij de groep, die uit 10 enthousiaste deelnemers bestond. De opleiding werd feestelijk afgetrapt. Dit regionale opleidingsmoment biedt scheidsrechters de kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en meer inzicht te krijgen in het spel, wat hen helpt om op een hoger niveau te fluiten.

Clyde Marengo, speler van de herenselectie, vertelt over zijn deelname aan de cursus:

"Die BS3-cursus helpt me niet alleen beter te handballen, maar ook te begrijpen wat de scheids wil. Uiteindelijk word je gewoon een betere speler. En ja, het is toch normaal om je club te steunen."

Tijdens deze eerste fysieke bijeenkomst werden verschillende aspecten van het scheidsrechtersvak behandeld, waaronder aanvals- en verdedigingsvormen en het omgaan met passief spel. De deelnemers kregen waardevolle inzichten van ervaren leercoaches en konden actief meedoen aan de discussie en praktische oefeningen. De opleiding bestaat niet alleen uit fysieke bijeenkomsten, maar ook uit online modules die flexibel vanuit huis gevolgd kunnen worden. Daarnaast biedt een leercoach gerichte feedback tijdens wedstrijden.

In de komende maanden staan er nog twee fysieke bijeenkomsten gepland in Volendam, namelijk op 15 januari 2025 en 19 maart 2025. De opleiding biedt scheidsrechters een mooie kans om hun vaardigheden te verbeteren en om te leren van experts binnen het vakgebied.

We zijn trots op het succes van deze eerste cursusdag en kijken uit naar de verdere ontwikkeling van deze groep scheidsrechters!

Wil jij ook bondsscheidsrechter worden?

De Bondsscheidsrechter 3 opleiding is dé kans voor ambitieuze scheidsrechters om zich verder te ontwikkelen. Wil je meer weten over de instroomeisen en praktische informatie? Bezoek dan onze website en meld je aan voor de opleiding!


Contact

Voor vragen over de opleiding kun je mailen naar opleidingen@handbal.nl.

Want zonder onze scheidsrechters kunnen wij onze ambities als club niet waarmaken. Lees meer over onze ambities en plannen door hier te klikken


Wil je meer weten over scheidsrechter worden bij HV KRAS/Volendam of onze club ondersteunen?

Neem dan contact op met Joost Ooms op j.ooms@handbalvolendam.nl.