Evan de Lange stopt

Evan de Lange stopt

zaterdag 22 juni 2024

Met spijt kondigen wij aan dat doelman Evan de Lange (19), tweevoudig international, per direct stopt met handbal. De Lange zal in het nieuwe seizoen niet terugkeren bij zowel het oranje van nationale team als het oranje van KRAS/Volendam.

Na een moeilijk besluit heeft De Lange de clubleiding van de Noord-Hollanders op de hoogte gesteld. 

"Het afgelopen seizoen heb ik twee keer een hersenschudding opgelopen. Eenmaal aan de kant ben ik gaan nadenken over mijn toekomst," aldus De Lange. "Ik twijfelde al vaker of ik door moest gaan. Twee jaar geleden heb ik een eigen bedrijf opgezet. Dat loopt goed en daar haal ik veel plezier uit. Ik kies er nu voor mijn maatschappelijke carrière voorrang te geven."

Toekomstmogelijkheden

In maart debuteerde De Lange in Almere voor de nationale ploeg. Na de oefeninterland tegen Tsjechië stond hij ook in de EK-kwalificatiewedstrijd in Griekenland even onder de lat.

Voor trainer/coach Geert Hinskens is de beslissing van De Lange een flinke tegenvaller. Hij haalde de talentvolle goalie in 2022 van Quintus naar Volendam. 

Marco Woltersom namens HV KRAS/Volendam: "Evan heeft een moedig besluit genomen. Helaas zien we wel eens vaker top talenten afzwaaien in topsport. Hopelijk komt hij voor zichzelf en het Nederlands handbal tot bezinning hoe mooi de sport is, hoeveel talent hij heeft en hoeveel dit waard is. Tot die tijd zijn wij Evan erg dankbaar voor zijn inzet, mooie momenten en wensen hem veel succes met zijn andere uitdagingen".