Evert Kooijman vertrekt bij HV KRAS/Volendam

Evert Kooijman vertrekt bij HV KRAS/Volendam

vrijdag 24 mei 2024

HV KRAS/Volendam maakt een aantal weken geleden bekend dat 40-voudig ex-international Evert Kooijman aan het einde van dit seizoen de club zal verlaten. De club kiest er voor om eigen jeugd een kans te geven. Daarnaast hebben de oranjehemden ook de ervaren Jeroen Roefs op die positie, die sinds enkele maanden volledig is hersteld van een hardnekkige voetblessure.

Kooijman zelf had het liever eruit gekomen met de club geeft hij zelf aan.

„Ik heb drie seizoenen bij Volendam gehandbald. Het eerste jaar viel in het water door een zware blessure bij TeamNL, maar daarna heb ik mijzelf denk ik wel bewezen. Ik ben 28 jaar en wil nog niet met handbalpensioen. Ik ben met meerdere clubs in de Beneleague in gesprek voor een dienstverband. Het liefst wil ik in de buurt van Amsterdam blijven handballen, want ik heb in de afgelopen jaren veel vriendschappen opgebouwd en draag Volendam ook in dat opzicht een warm hart toe.”


Evert werd door de redactie een aantal vragen voorgelegd:

Wat is je meest memorabele moment tijdens je tijd bij onze vereniging en waarom?

Tijdens mijn eerste seizoen bij de club liep ik een vervelende knieblessure op bij een training van TeamNL. Na een half jaar revalideren kwam ik net op tijd terug voor de Best-of-Three. Het alsnog kunnen meespelen in de finales met de club was voor mij een prachtig moment dat ik nooit zal vergeten. Het was een mooie beloning na een lange periode van hard werken aan mijn revalidatie.

Wie of wat heeft je het meest geïnspireerd tijdens je carrière hier?

Het was erg inspirerend om te zien hoe mensen zoals HV KRAS/Volendam voorzitter Piet Kes, die al tientallen jaren in de handbalwereld actief is, elke wedstrijd vol spanning beleven. Zijn toewijding en enthousiasme motiveerden mij om een extra stap te zetten en het maximale eruit te halen.

Wat zijn de belangrijkste lessen die je hebt geleerd en die je meeneemt naar je volgende avontuur?

Ik heb geleerd om te genieten van alle mooie momenten die handbal biedt. Het is een eer om elk weekend je passie te kunnen uitoefenen voor zoveel mensen.

Hoe heeft het spelen voor onze vereniging je als persoon en als sporter veranderd?

Het spelen voor deze vereniging heeft me geleerd om door te zetten in moeilijke tijden en altijd het beste uit mezelf te halen, zowel op als naast het veld.

Wat zijn je plannen en doelen voor de toekomst, zowel binnen als buiten de sport?

Ik wil graag blijven handballen op topniveau. Daarnaast kijk ik ernaar uit om mijn leven in Amsterdam verder uit te bouwen.


Geert Hinskens bedankt Evert namens de vereniging voor zijn inzet en wenst hem succes met zijn verdere carriere.

"Met pijn in ons hart vertrekt Evert bij ons, en we wensen hem natuurlijk het allerbeste toe. Soms zijn beslissingen in de topsport hard en moeten er keuzes worden gemaakt. Deze spanning komt in elke topsportorganisatie voor. Eén ding is in ieder geval zeker: we hebben genoten van de samenwerking met Evert."