Forse nederlaag Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1

Forse nederlaag Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1

donderdag 01 november 2018

Door de prachtige overwinning van Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 op DFS Arnhem waren de verwachtingen voor het afgelopen weekend hooggespannen. De Volendammers namen het dit keer op tegen B&B Healthcare/Hercules uit Den Haag, dat derde in de competitie staat en nog ongeslagen was. De Hagenezen werden vooraf dan ook gezien als een geduchte tegenstander.

De Volendammers keken echter al snel tegen een achterstand aan dat opliep tot zeven punten verschil. Langzaam maar zeker groeiden de Volendamse talenten in de wedstrijd, waarna zij het stand tijdens de onderbreking hadden teruggebracht tot 17-14. De wedstrijd lag nog volledig open en het leek veelbelovend.

Het verliep echter anders dan gewenst. Diverse Volendammers kregen tijdstraffen opgelegd, waardoor er een grote achterstand onstond. Daarnaast haalde eigenlijk niemand zijn eigen niveau in de tweede helft. Verdedigend liep het niet goed en aanvallend bleven de kansen onbenut. De eindstand van 42-29 was hier dan ook het gevolg van.

Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 speelt de volgende wedstrijd aanstaande zaterdag om 19 uur in sporthal Opperdam tegen Houten.