Garage Kil Dames 1 haalt volgende ronde van het bekertoernooi

vrijdag 13 oktober 2017

Afgelopen donderdag speelde Garage Kil Dames 1 tegen Tornado in de voorronde van de beker. Een aantrekkelijke wedstrijd was echter niet: een potje vechthandbal met KRAS/Volendam als team met de langste adem: 17-25.

De eerste tien minuten konden de Volendamse dames een klein gaatje slaan, 3-6. Tien minuten voor rust kon Tornado toch wat terug doen, de Volendamse dames kwamen niet lekker in het spel op de doordeweekse avond. De stand werd met 10-11 bijna gelijk getrokken door de thuisploeg. Op dat moment gingen de aanvallen bij de Volendammers iets beter lopen waardoor er een 11-16 ruststand op het scorebord stond.

De tweede helft begon voortvarend, al gaf Tornado niet op. Een minuut of tien bleef de teller op 18 doelpunten staan voor de Volendamse Dames. De harsloze bal was weer een doorn in het oog. Uiteindelijk werden er de laatste paar minuten nog vijf doelpunten op rij gemaakt waardoor de eindstand bepaald werd op 17-25.

Trainer/Coach Ruud van den Broeck was na afloop blij met de winst. Toch hoopt hij dat het NHV iets doet aan de harsloze wedstrijden. "Het NHV is continu bezig met het hameren op het halen van diploma’s voor de trainers, wat het handbal ten goede zou komen. Hoe kan het dan zo zijn dat er gespeeld word met een harsloze pizzabal? Het niveau van spelen gaat beduidend naar beneden en het spelletje is niet leuk om naar te kijken."