Garage Kil Dames 1 wint eerste uitwedstrijd

maandag 09 oktober 2017

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil Dames 1 de eerste uitwedstrijd bij Olympia in Hengelo. Na 60 minuten spelen stond er een mooie 16-24 op het scorebord. De wedstrijd was niet zo makkelijk als de uitslag wellicht doet vermoeden.

De eerste helft was het vooral stuivertje wisselen tussen de twee teams. De dekking stond nog niet perfect bij de Volendamse dames en de middenvrouw van Olympia maakte hier gretig gebruik van. De gasten creëerden wel kansen, maar vanwege de bal zonder hars werden deze kansen niet allemaal verzilverd. Tussenstand met rust was 10-11 in Volendams voordeel.

Na rust werd er uit een ander vaatje getapt. De dekking stond stukken beter en als team werd er hard geknokt. Door goede druk van onder andere Alyssa Alings (goed voor uiteindelijk negen doelpunten) en Mandy Kwakman (vier doelpunten) werd er wat afstand genomen. Van een marge van drie punten in minuut 45 werd dit langzaam uitgebouwd tot zeven met nog acht minuten op de klok. Daarmee was het definitieve gat geslagen.

"We hebben kunnen zien dat we gegroeid zijn als team", is trainer Ruud van den Broeck blij met de winst. "Waar we voorheen onder druk gehaast speelden, blijven we nu rustig en houden we vertrouwen. Hierdoor kunnen we uiteindelijk uitlopen. Ik ben blij met deze ontwikkeling".