Garage Kil Dames 1 zet puntjes op de i op trainingskamp België

Garage Kil Dames 1 zet puntjes op de i op trainingskamp België

dinsdag 19 september 2017

Afgelopen donderdag tot en met zondag stond voor de meiden van Garage Kil Dames 1 een trainingsstage in België op het programma. Er werd al aangegeven dat deze dagen gebruikt zouden worden om de puntjes op de i te zetten en dat gebeurde.

In vier dagen werd er zes keer getraind en drie duels gespeeld. Donderdag werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen BFC. Een tegenstander waar vorig jaar tijdens de Zalmcup nog van verloren werd, werd dit keer van gewonnen. Een eindstand van 32-30 stond op het scorebord na zestig minuten. Het duel werd gespeeld op hoog tempo en met veel fysiek.

Op vrijdag stonden er twee trainingen en een wedstrijd op het programma. ’S Avonds werd er gespeeld tegen de volgende Limburgse ploeg, MIC. Het begin van deze wedstrijd verliep iets moeizamer, waarschijnlijk door de vermoeidheid na twee trainingen werden niet alle vrije kansen benut. Dit werd echter goed opgepakt en ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door goed teamwork. Uitslag: 25-13.

Dag drie van de stage stond in teken van trainen, een beetje ontspanning en de laatste oefenwedstrijd. De ochtendtraining was een ‘gewone’ handbaltraining, ’s middags werd er gesquashed en padel gespeeld. Fanatiek werd er door de meiden over de banen gerend. De laatste oefenwedstrijd werd gespeeld tegen ESC’90. Een team met veel ervaring. Het werd weer een snelle en harde wedstrijd. Die uiteindelijk werd gewonnen met 40-38. Een hoop doelpunten, mooie acties en uiteraard nog wat verbeterpunten.

Trainer Ruud van den Broeck was uiterst tevreden over de stage: "De meiden hebben zich stuk voor stuk ingezet en hard getraind, we zijn als team dichter naar elkaar gegroeid en hebben zeker weer een flinke stap gezet’.

Volgende week zijn de dames te bewonderen tijdens de Zalm Cup in de Opperdam. Het programma hiervoor werd binnenkort bekendgemaakt.