Garage Kil/Volendam verliest gelijk opgaande wedstrijd

Garage Kil/Volendam verliest gelijk opgaande wedstrijd

maandag 21 januari 2019

De ongeslagen thuisreeks van Garage Kil/Volendam is zaterdag ten einde gekomen. De Volendamse handbaldames verloren in sporthal Opperdam met een minimaal verschil van Z.A.P. uit Breezand: 25-26.

In Z.A.P. trof de ploeg van trainer Ruud van den Broeck een opkomende concurrent in de Eerste Divisie. Gezien de eerdere prestaties tegen Fortissimo en PCA/Kwiek waren de Breezanders een tegenstander om rekening mee te houden. Dat bleek ook uit de openingsfase. Garage Kil/Volendam ging bij 8-5 nog aan de leiding, maar zag de bezoekers terugkomen tot 8-8. Ook bij het klinken van het rustsignaal waren de ploegen in evenwicht: 10-10.

Na de onderbreking sloegen de Volendammers bij 14-11 weer een klein gaatje. Z.A.P. toonde zich echter veerkrachtig en kwam terug tot 15-14. Bij 19-20 namen zij zelfs de leiding wat opliep tot 20-24. De thuisploeg moest zodoende een inhaalslag maken en kwam met nog dertig seconden op de klok op 24-25. Z.A.P. was echter in balbezit en vergrootte het verschil weer tot twee punten. Garage Kil/Volendam kon in de slotseconden nog wat terugdoen, maar kwam bij 25-26 tijd tekort om de stand gelijk te trekken.

“Het ging heel gelijk op”, was Van den Broeck realistisch. “Z.A.P. heeft volgens mij wel verdiend gewonnen, maar als het kwartje ons kant op was gevallen zou het net zo goed verdiend zijn geweest.”