Garage Kil/Volendam: Huidige balans in Eerste Divisie

Garage Kil/Volendam: Huidige balans in Eerste Divisie

vrijdag 04 januari 2019

Garage Kil/Volendam heeft een bewogen half jaar achter de rug. Als debutant in de Eerste Divisie speelt de ploeg na vijftien speelrondes mee om de bovenste plaatsen en mag het stiekem al een beetje dromen van de nacompetitie. Hoe kwam deze hoge notering tot stand?

Garage Kil/Volendam doet het al een aantal jaren erg goed. Met vier kampioenschappen en bijbehorende promoties op rij klommen de dames gestaag in de vaderlandse competities. Inmiddels is de ploeg van trainer Ruud van den Broeck aangekomen in de Eerste Divisie en gaf het al meermaals zijn visitekaartje af.

De dames begonnen goed met twee overwinningen tegen de huidige nummer dertien, B&B Healthcare/Hercules (33-26) en de nummer elf Bentelo (18-29). Daarna volgde meteen de op papier lastigste uitwedstrijd van het seizoen tegen de huidige koploper Fit & Fun/Voorwaarts. Deze wedstrijd in het Gelderse Twello werd zonder hars gespeeld en mede daardoor ruim verloren: 33-24. Echter lieten de dames hun kop niet hangen en wonnen in de volgende drie wedstrijden relatief eenvoudig van E&O (32-22), Z.A.P. (24-32) en Anytime Fitness/BFC (39-26).

Na zes wedstrijden stonden de dames op een mooie derde plek met vier punten achter op koploper Voorwaarts. Hierna troffen de Volendammers met HV Quintus 2 opnieuw een hoogvlieger in de competitie. Deze kraker werd in een gelijk opgaande wedstrijd nipt een prooi voor de Westlanders: 27-25.

Ongeslagen thuisreeks.
In speelronde zeven tot en met twaalf waren er ups en downs. In het eigen sporthal Opperdam bleven de Volendammers ongenaakbaar. Zo werden Gemini (40-15), Green Park Aalsmeer (30-21) en DSS (35-27) aan de zegekar gespannen. Daar tegenover stond echter dat de uitwedstrijden tegen Westsite (28-27) en PCA/Kwiek (29-28) beiden in de laatste minuut verloren gingen.

Ondanks de twee tegenslagen veroverden de Volendammers halverwege de competitie een plaats in de top drie. In eigen huis werd directe concurrent Fortissimo met 31-26 op zij gezet, waarna Garage Kil/Volendam kon klimmen op de ranglijst.

In de laatste weken van 2018 speelden de Volendammers nog wedstrijden tegen Hercules en Bentelo. Beiden werden, net als de eerdere wedstrijden, betrekkelijk eenvoudig gewonnen: 26-33 en 32-14.

Trefzeker
De Volendammers toonden zich in de afgelopen vijftien wedstrijden een heuze aanvalsmachine dat in staat is om veel te scoren. Zo liet Garage/Kil Volendam maar liefst 470 keer het net bollen Dit is een gemiddelde van 31,3 doelpunten per wedstrijd. Daarmee is de ploeg de op één na meest scorende ploeg van de competitie. Alleen Voorwaarts deed het iets meter met 473 doelpunten.

Beker
Ook in de landelijke beker doen de Volendammers nog volop mee. In oktober werd de eerste ronde van de beker gespeeld tegen Commandeur/VVW en deze wedstrijd werd gewonnen met 29-13. In de tweede ronde namen de dames het op tegen Tornado, dat moeizaam met 24-28 werd verslagen. Het tweede team van Westfriesland/SEW was de volgende horde die met succes werd genomen: 16-22.