Garage Kil/Volendam behoudt ongeslagen status in Super Handball League Women tegen Kwiek

zondag 22 september 2024

De dames van Garage Kil/Volendam hebben hun ongeslagen status behouden in de Super Handball League Women met een overtuigende 33-25 overwinning op Kwiek Raalte. Dit was de tweede wedstrijd van het seizoen, en de Volendamse dames lieten opnieuw zien dat ze klaar zijn voor de competitie.

De start was spannend, met beide teams die elkaar goed in evenwicht hielden. Na een snelle opening waarbij Sabrina het eerste doelpunt maakte (1-0), zorgde Kwiek al snel voor een gelijke stand (1-1). Volendam herstelde zich snel met doelpunten van Chloë en Zenzi, en liep uit naar een 5-2 voorsprong.

Ondanks enkele sterke momenten van Kwiek, bleef Volendam de controle houden. Bij de rust stond het 19-14 in het voordeel van de Volendamse dames, met Ruby die indruk maakte met belangrijke doelpunten in de eerste helft.

In de tweede helft kwam Volendam wederom sterk uit de startblokken. Sabrina en July scoorden, waardoor de voorsprong verder werd uitgebreid. Met sterke aanvallen en een solide verdediging, lieten de dames zien dat ze goed voorbereid zijn op de competitie.

Zenzi was een uitblinker in de tweede helft en zorgde voor belangrijke doelpunten, terwijl ook de debuterende Tea en Silke hun bijdrage leverden aan het scorebord. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een score van 31-24.

Coach Debbie Bont was na afloop van de wedstrijd tevreden met het resultaat, maar gaf ook aan dat er nog verbeterpunten zijn:

"We begonnen goed, maar er zijn altijd details waarop we kunnen verbeteren. De tweede helft was echter van het niveau dat we nastreven, met sterke verdediging en slimme aanvallen. Dit is een goede basis voor de rest van het seizoen," aldus Bont.

Met deze overwinning laten de dames van Garage Kil/Volendam zien dat ze klaar zijn voor de komende uitdagingen in de Super Handball League Women.

Wil je meer weten over het programma van Garage Kil/Volendam? Neem dan contact op met Debbie Bont: d.bont@handbalvolendam.nl.

Heb je talent? De talentontwikkelingsprogramma's van de damesteams zijn volop in ontwikkeling. Wil je in het eerste team van Volendam komen? Informeer naar onze trainingsmogelijkheden bij Hoofdjeugdopleiding Martijn Cappel: m.cappel@handbalvolendam.nl.

Lees eventueel ook een wedstrijdverlag op: Handbalinside of Handbalstartpunt

Fotografie: John Loch Fotografie