Garage Kil/Volendam Dames 1 krijgen geen grip op de Tukkers en verliest

maandag 22 januari 2018

In de eerste helft van het seizoen werd de thuiswedstrijd ruim gewonnen van de Tukkers. De eindstand was toen maar liefst 30-17, een verschil dus van 13 doelpunten. Dat het deze keer moeilijker zou worden, daar waren de Volendamse dames zich van bewust, maar dat het een wedstrijd zou worden waarin de Tukkers het betere van het spel hadden, daar was niet op gerekend. De meiden uit Albergen zegevierden met 32-28.

Om 19.15 uur klonk de fluit van de scheidsrechter en kon de wedstrijd beginnen, sowieso een lastige wedstrijd want ook deze tegenstander gebruikt geen hars en dan weet je dat het een ander spel wordt dan thuis. In deze eerste helft lopen de dames van Volendam achter de feiten aan. Na amper 3 minuten spelen staan de Tukkers al 4-0 voor en heeft Volendam het nakijken. De dames zijn niet scherp, maken verkeerde keuzes en kunnen het gretige, snelle spel van de tegenstander niet stoppen. Waar Volendam moeite heeft met de afronding scoren de Tukkers lustig op los. Na 30 minuten spelen wordt de ruststand bepaald op 17-13. In deze eerste helft kon Volendam maar 1 keer terugkomen op een achterstand van 2 doelpunten maar de Tukkers zorgden er steeds weer voor dat het verschil weer groter werd.

De tweede helft is in feite een kopie van de eerste. Aan de ene kant Volendam, die maar blijft proberen om dichterbij te komen, en aan de andere kant de Tukkers, dat met hun goede spel en de geweldige afrondingen de winst geen seconde uit handen hebben gegeven. Eigenlijk was de wedstrijd al binnen 8 minuten beslist. Zo’n grote achterstand is moeilijk in te halen mits je de eigen gecreëerde kansen benut en dat was in deze wedstrijd te vaak niet het geval.

Tijdens de rust heeft Ruud van den Broeck zijn meiden nog meegegeven dat ze van deze wedstrijden moeten genieten want dat is de enige manier om te groeien. Het leek erop dat de druk van het móéten verlammend werkt. Helaas voor de dames van Volendam hadden deze wijze woorden niet het gewenste resultaat en bleven de o zo belangrijke punten bij de Tukkers in Albergen. Op de eindstand van 32-28 is ook niets op af te dingen. Volendam heeft geen seconde aanspraak op de winst kunnen maken.

Volgende week is DFS Arnhem de tegenstander. In de eigen hal kunnen de dames zich dan revancheren voor deze verloren wedstrijd.