Garage Kil/Volendam Dames 1 nipt onderuit bij koploper

maandag 22 oktober 2018

De topper uit de Eerste Divisie van dit weekend werd gespeeld in Kwintsheul. Garage Kil/Volendam Dames 1 moest het daar opnemen tegen koploper HV Quintus 2, die met een geweldige reeks bezig was. Voor de dames van Volendam een kans om te zien hoe zij als team gegroeid zijn en waar zij op dit moment toe in staat zijn.

De eerste tien minuten van de eerste helft verliep nogal rommelig. De scheidsrechters gaven in deze periode heel veel strafworpen. Dit hield in dat de dames van Quintus binnen tien minuten al vier keer konden scoren uit een strafworp en Volendam één van hun twee strafworpen kon benutten. Eline Wit maakte een mooi doelpunt vanuit de hoek en bracht de stand op 4-2. In de volgende twintig minuten was het vooral Quintus dat steeds een klein gaatje sloeg, maar niet echt kon weglopen. Volendam bleef goed bij en zelfs na een achterstand van vier doelpunten was het verschil bij rust nog maar één doelpunt: 12-11.

In de tweede helft had Volendam het betere van het spel. In deze periode werden de kansen in beter afgemaakt en zorgde keepster Ellen Overman voor spectaculaire reddingen op belangrijke momenten. De score werd hierdoor uitgebreid naar een 15-20 voorsprong voor Volendam. Toch lukte het de Volendammers niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Quintus kwam weer langszij en slaagde er pas in de laatste minuten van de wedstrijd in om een gat van twee punten te slaan. De eindstand van 27-25 was een mooi resultaat, maar was voor Volendam niet genoeg om de punten mee naar huis te nemen.

Trainer Ruud van den Broeck, die wordt bijgestaan door Pim Ligthart, was vooral erg trots op zijn team. “De stijgende lijn van de laatste weken is doorgezet, want Quintus moest er tot aan de laatste minuut heel hard voor werken. Zij spelen al jaren bovenin mee, dus alle lof voor het teamwork. Zowel binnen als buiten de lijnen hebben alle meiden er een goede wedstrijd van gemaakt”.

Volgende week Garage Kil/Volendam Dames 1 thuis tegen Gemini.  Deze wedstrijd begint om 19 uur in sporthal Opperdam.