Garage Kil Volendam Dames 1 stelt kampioenschap en promotie veilig

maandag 26 maart 2018

Met een heerlijke 27-21 overwinning is Garage Kil Volendam Dames 1 kampioen en gepromoveerd naar de Eerste Divisie! Zaterdagavond stelden zij in een bomvolle sporthal Opperdam de promotie veilig.

Op de 1e plek staan met nog 2 wedstrijden te gaan; dat had helemaal niemand gedacht bij de start van dit seizoen. Na de promotie naar de tweede divisie was het vooral zaak voor Garage Kil/Volendam Dames 1 om zo goed mogelijk mee te draaien in de bovenste regionen en dit was vanaf het begin van het seizoen ook het geval. Veel wedstrijden werden winnend afgesloten, sommigen met mooi en snel handbal, en sommige – vaak door het gemis van de hars – met veel vechtlust, strijd en passie.

Deze zaterdagavond was SEW 2 de tegenstander. Een tegenstander van formaat want zij hebben ook veel wedstrijden gewonnen en staan hierdoor op de vierde plek. Een snelle, jonge ploeg die het onze dames nog best lastig zouden kunnen maken, dus de Volendamse dames waren gewaarschuwd. Als de thuisploeg deze wedstrijd zou winnen en de directe concurrent Commandeur VVW verspeelde punten, dan was het kampioenschap al een feit en de missie van dit seizoen meer dan geslaagd.

Bij de start van de eerste helft bleek al snel dat de nervositeit de dames van Volendam parten speelde. SEW kon vrijuit handballen maar de druk bij Volendam was duidelijk zichtbaar. De verdediging stond goed maar er werden zo hier en daar wel wat vrije kansen gemist die er normaal voor 100% in zouden gaan. Door een paar goede reddingen van keepster Ellen Overman stond er bij rust een nipte voorsprong op het scorebord: 11-10.

De tweede helft begint Volendam zeer sterk en scoort maar liefst vijf keer achter elkaar. Dit was het begin van een betere helft, de kansen werden beter benut, de keepster redde weer een aantal keren heel mooi en de dames van SEW zagen geen kans meer om het Volendam nog echt moeilijk te maken. Wanneer de scheidsen voor het einde van de wedstrijd fluiten staat er een eindstand van 27-21 op het scorebord. Het laatste doelpunt werd gemaakt door cirkelspeelster Carina Zwarthoud die voor haar geweldige inzet van dit seizoen door het team werd uitgeroepen tot ‘woman of the match’. De ontlading is daarna zeer groot wanneer blijkt dat de directe concurrent verloren heeft van de nummer 3 en het kampioenschap op deze memorabele zaterdagavond al gevierd kan gaan worden.

Trainer Ruud van den Broeck, die samen met Pim Ligthart dit geweldige team heeft begeleid, was na afloop zeer euforisch over het kampioenschap. “Waren het vorig seizoen nog vooral de ervaren meiden die het team moesten dragen, dit jaar was de selectie beter in de breedte. De jonge meiden, Bibi Bakker, Marilyn Tol en Denise Mol, hebben hier een groot aandeel in gehad, zij wisten zich prima staande te houden en handbalden elke wedstrijd prima mee. Zij zijn heel snel in het team gegroeid en dat is geweldig om te zien!”

Nu rest er de dames nog een laatste wedstrijd waarin er zonder druk heerlijk gehandbald kan worden. Deze wordt gespeeld tegen de voorlaatste van de ranglijst V&S. Deze wedstrijd gaat gespeeld worden op zondag 8 april in Groningen.