Garage Kil/Volendam Dames 1 te sterk voor E&O

maandag 01 oktober 2018

Na de nederlaag van vorige week waren de dames van Garage Kil/Volendam gebrand op een overwinning. Dit moest gebeuren tegen Misker E&O uit Emmen. Dit team is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Eredivisie en heeft haar vorige wedstrijd tegen Hercules gewonnen. Weliswaar met maar één punt verschil maar ze hebben hier een goed gevoel aan over gehouden en willen dit tegen de dames van Volendam natuurlijk voortzetten. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Na het eerste fluitsignaal lieten de dames van Volendam zien waarom zij vorig seizoen zijn gepromoveerd. Door snel spel en scherpte in de afronding hadden de dames van E&O het nakijken. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere en binnen acht minuten stond het al 8-2 voor de dames uit Volendam. E&O probeerde het wel maar kwam in deze fase totaal niet in hun spel. De hele eerste helft was in het voordeel van Volendam en er stond dan ook een comfortabele rust stand op het scorebord: 21-7.

In de tweede helft werd het spel van Volendam iets rommeliger en mistten de dames wat vaker de kansen die zij kregen. Volgens trainer Ruud van den Broeck was dit te wijten aan de ruime voorsprong van de eerste helft, waardoor de concentratie wat minder was en het altijd wat moeilijker is om net zo’n goede tweede helft te spelen als de eerste helft. Ook scoorden de dames van E&O wat vaker door een paar goede afstandsschoten maar konden toch niet echt dichterbij komen. De overwinning is geen seconde in gevaar geweest en na zestig minuten handbal stond er dan ook een dik verdiende stand van 33-22 op het bord. De dames hebben zich met deze overwinning dan ook prima hersteld van de verloren wedstrijd en gaan weer vol enthousiasme en inzet de nieuwe trainingsweek tegemoet.

Volgende week zaterdagavond wacht alweer de volgende uitwedstrijd. Z.A.P. uit Breezand is dan de tegenstander. De wedstrijd begint om 20.30 uur en de dames zien u graag op de tribunes om ze aan te moedigen! Tot dan.