Garage Kil/Volendam Dames 1 verliest in derde competitiewedstrijd

maandag 24 september 2018

Na de goede start van de competitie, waarin de eerste twee ruim werden gewonnen, stond afgelopen zaterdagavond weer een uitwedstrijd op het programma. Fit & Fun/Voorwaarts uit Twello was daar de tegenstander en de dames waren al gewaarschuwd dat deze tegenstander thuis haast onverslaanbaar is. Dit zou ook na deze wedstrijd weer blijken.

Dat de harsloze bal niet in het voordeel van de Volendamse dames lag mocht duidelijk zijn, maar hier viel het verlies absoluut niet aan te wijten. Wel aan de orde zijn de eerste vijftien minuten van de eerste helft, want daar werd de wedstrijd al uit handen gegeven. Binnen acht minuten was de toon al gezet, de score van 9-3 was dik verdiend door de dames uit Twello. Ze waren sneller, gretiger en straften de fouten genadeloos af. Bij rust was de stand 15-8 en er moest dus iets gebeuren.

In het begin van de tweede helft lukte het Volendam om de marge tot drie punten te verkleinen. Denise Mol schoot een paar prachtige ballen het doel in maar na een time-out die de coach van de tegenpartij had gevraagd, was het toch weer de tegenstander die weer bleef scoren en de Volendamse dames het nakijken gaf. De eindstand van 33-24.

“Deze tegenstander was voor dit moment misschien nog een maatje te groot”, vond trainer Ruud van den Broeck. “Misschien dat de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts een andere kijk gaat opleveren. Voor nu kunnen we alleen maar volop blijven trainen.”

Aanstaande zaterdag wacht alweer de volgende tegenstander. De dames van E&O komen dan op bezoek en dit belooft ook weer een spannende wedstrijd te worden. U komt toch ook? De wedstrijd begint om 19.00 uur in sporthal Opperdam.