Garage Kil/Volendam Dames 1 weer helemaal terug in titelstrijd

woensdag 07 februari 2018

Met het gelijkespel in het achterhoofd van de eerste wedstrijd thuis tegen Kwiek dames 2, vertrokken de dames zondagmorgen al om 9.00 uur richting Raalte. Daar floten de scheidsrechters om 12.30 uur in de de nieuwe Tijenraan voor het begin van de wedstrijd. De Volendamse dames waren gebrand op een revanche maar wisten ook dat de dames van Kwiek hun eerste wedstrijd in de nieuwe thuishal winnend af wilden sluiten, het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Eentje die door Volendam overtuigend gewonnen werd: 24-33

Vanaf de eerste seconde speelden de Volendamse dames om te winnen. In het veld waren ze  geconcentreerd, de dekking stond goed en de aanvallen werden goed afgerond. Ook de dames die op de bank zaten toonden waarom het één team is, met een hoop passie werden de teamgenoten in het veld aangemoedigd. Tot aan 4-4 ging de stand nog gelijk op, maar daarna heeft Volendam de hele verdere wedstrijd het voortouw genomen. In de verdere eerste helft was het, naast Sabrina van de Mast die een hele goede wedstrijd speelde, ook cirkelspeelster Priscilla Bergman die door al haar teamleden goed gevonden werd en 7 keer scoorde. Ook eerste keepster Ellen Overman keepte een dijk van een wedstrijd. Door vele, goede reddingen zorgde zij ervoor dat Kwiek niet op gelijke hoogte kon komen en zorgde hoekspeelster Fiona net voor de rust met een heel mooi doelpunt vanuit de hoek voor een ruststand van 13-17.

In de tweede helft ging Volendam door met het goede spel uit de eerste helft. Ellen had direct weer een goede redding en Sabrina maakte ook in deze helft weer het eerste doelpunt. De dames van Kwiek konden geen vuist meer maken, mede door het goede spel van de dames van de Volendamse. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd het publiek ook nog getrakteerd op een ‘vliegertje’, die Sabrina mooi binnenschoot op aangooien van Alyssa Alings. Jeugdspeelsters Bibi Bakker en Denise Mol lieten deze wedstrijd ook zien waarom zij bij de dames selectie zitten!

Al met al een hele leuke wedstrijd waarin het team van Garage Kil/Volendam goed handbal liet zien en waar vooral het plezier en de strijd om te winnen aanwezig was. Door de uiteindelijke 24-33 winst en het verlies van de naaste concurrenten staan de Volendamse dames weer op een mooie tweede plaats. Volgende week zijn de dames een weekje vrij, de eerstvolgende wedstrijd is tegen D.S.O. op zaterdag 17 februari thuis om 19.00 uur. De dames zien iedereen graag weer op de tribunes!