Garage Kil/Volendam Dames 1 wint ruim van Olympia Hengelo

maandag 15 januari 2018

Voorafgaand aan deze wedstrijd heerste er bij de betrokkenen rond Garage Kil/Volendam Dames 1 een gevoel dat de wedstrijd tegen Olympia Hengelo op papier al gewonnen was. De Volendamse dames moesten het “alleen nog even doen”. Na een week van teleurstellingen, met de nederlaag tegen Vido, het verliezen van de koppositie en het bekerverlies tegen hoofdklasser Geel Zwart, moest er aan deze wedstijd een goed gevoel over gehouden worden. Dat is gelukt, de oranjedames wonnen overtuigend met 38-22.

Met de belangrijke uitwedstrijd in het verschiet van aanstaande zaterdag tegen de Tukkers was het zaak om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. De uitwedstrijd tegen Olympia Hengelo werd door de Volendamse dames gewonnen met acht punten verschil en dat was nog wel zonder hars, dus in de eigen hal moest dit verschil hoger uit kunnen vallen.

In de eerste helft kon de tegenstander het spel tot een stand van 8-8 nog goed bijhouden, maar moest daarna lijdzaam toezien hoe Volendam, geleid door de ervaren speelsters, de marge kon uitbouwen tot een stand van 16-10 bij rust. Olympia Hengelo probeerde het nog wel maar kwam er niet echt aan te pas. In deze eerste helft was Alyssa Alings goed op schot met vijf doelpunten en ook Priscilla Bergman was vanaf de cirkel een plaaggeest voor de dames uit Hengelo; zij vond in de eerste helft vier keer het net.

In de tweede helft was het vooral Volendam dat het spel maakte. Naast Bergman, die door schitterende afspeelballen van Alings maar liefst acht keer de bal in het doel gooide, was ook Sabrina van der Mast niet te stoppen. zij scoorde in de tweede helft zes doelpunten, Marilyn Tol, gooide een aantal mooie ballen van afstand tegen de touwen, Mandy Kwakman en Bibi Bakker wisselden elkaar goed af op het midden en zo walsten de Volendamse dames over de tegenstander heen. Vooral door de snelheid in het spel van Volendam en de meer ervaren speelsters die gretig gebruik konden maken van de fouten in de verdediging van Olympia was de eindstand na zestig minuten 38-22.

Uiteindelijk is er een goed gevoel overgebleven na de teleurstellende week met twee nederlagen. Voor de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag nemen de dames dit gevoel mee naar Albergen, waar in Sporthal de Danne de spannende wedstrijd om 19.15 begint. Het is natuurlijk niet naast de deur maar de dames kunnen de support hard gebruiken. Zij zien graag iedereen terug in de hal!