Garage Kil/Volendam Dames 1 wint nipt van DFS Arnhem

maandag 29 januari 2018

Na de teleurstellende verliespartij van vorige week zaterdagavond tegen de Tukkers moest er afgelopen weekend weer volop gestreden worden tegen DFS Arnhem. Het thuisvoordeel was zeker voor de Volendamse dames in de Opperdam, maar het missen van de routinier en topscorer van het team, Alyssa Alings, die een gekneusde meniscus over hield aan het duel tegen de Tukkers, was toch wel een aderlating voor het team. Desondanks wonnen de oranjehemden, zij het met moeite: 23-22.

Ook hoekspeelster Deniece Feijen kon niet spelen vanwege een longontstekening en Sabrina van der Mast en Carina Zwarthoed waren niet topfit. Coach Ruud van den Broeck deed deze wedstrijd dan ook weer een beroep op de vier jonge meiden: Nicole Rep, Bibi Bakker, Marilyn Tol en Denise Mol, uit de B1, die dit seizoen al bij de damesselectie meetrainen en meespelen.

In de eerste helft werd door beide partijen om en om gescoord. Dan was het weer Volendam die 1 of 2 punten voor kwam, en dan weer DFS dat goed bij bleef en soms ook weer voor kwam te staan. Bij een stand van 9-9 kreeg Volendam een strafworp die mooi werd benut door Anja Tol en hierna scoorde Cathy Groote twee mooie doelpunten achter elkaar. Doordat DFS ook nog een strafworp kreeg stond er een 12-10 ruststand op het scorebord.

In het begin van de tweede helft leek het alsof Volendam wat meer druk ging zetten en wat sneller ging spelen. Het liep dan ook direct vier doelpunten uit, 15-11. Maar ook bij deze achterstand liet DFS het er niet bij zitten en liet Volendam het toch weer toe om de tegenstander weer dichterbij te laten komen. Ook in deze helft werd er om en om gescoord en lukte het Volendam niet om haar eigen spel te spelen waardoor het vlak voor het einde nog erg spannend werd. Mede door drie geweldige reddingen van Volendam-doelvrouw Ellen Overman viel de bal net één keer meer aan de goede kant van het veld en werden de punten in Volendam gehouden. De eindstand van deze zwaarbevochte overwinning was 23-22.

Hierdoor blijven de Volendamse dames op plek drie staan en gaat de voorbereiding voor de volgende wedstrijd weer van start. Op zondag 4 februari wordt er gespeeld tegen Kwiek Raalte, een beduchte tegenstander die er ook alles aan zal doen om de punten thuis te houden. Het belooft een spannende wedstrijd te worden dus alle steun is welkom! De wedstrijd begint om 12.30 uur in sporthal de Tijenraan. Adres: Zwolsestraat 65, Raalte.