Garage Kil/Volendam DS1 herpakt zich en wint van Gastvrij/Wijhe ‘92

maandag 04 december 2017

Winst was het enige dat telde afgelopen weekend voor Garage Kil/Volendam DS1. Om de koppositie te behouden moest er gewonnen worden van Gastvrij/Wijhe ‘92. En zo geschiedde het. Na zestig minuten spelen stond er een eindstand van 30-21 op het scorebord.

Waar na het startsein de 0-1 nog voor de bezoekers was, werd er door de Volendammers snel gelijk gemaakt. Door mooi uitgespeelde aanvallen werd de score uitgebouwd door respectievelijk Alyssa Alings, Anja Tol, Bibi Bakker en Fiona Scherpenzeel, stand 5-2. Door twee doelpunten vanaf de cirkel werd de stand 7-3, waarna Wijhe weer terug kwam in de wedstrijd door een rommelige fase van de dames. Na 17 minuten spelen stond er een stand van 9-7 op het score bord. De Volendamse dames deden er een schepje bovenop, waardoor de stand met rust uitgebouwd kon worden naar 13-9.

Na de rust werd de afstand vergoot naar zes doelpunten. De bezoekers werden de gehele tweede helft op afstand gehouden, met na 45 minuten spelen een verschil van tien doelpunten, 25-15. De wedstrijd was toen al gespeeld. Het laatste kwartier werd iets rommeliger en werd er aan beide kanten gescoord. Keepster Anja Schilder maakte haar debuut in de tweede divisie en speelde de laatste minuten. waarin zij een goede indruk maakte. Eindstand: 30-21.

Lotje Women of the Match werd cirkelspeelster Priscilla Bergman. Komende zondag staat voor de Volendamse dames een lastige uitwedstrijd tegen SEW 2 op het programma.

Op de hoogte blijven van het nieuws van onze dames? Klik dan HIER en schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Deze week: Wat moet er mentaal veranderen om topsport te bedrijven?