Garage Kil/Volendam DS1 verliest Waterlandse derby van Vido

maandag 08 januari 2018

De eerste wedstrijd voor de dames 1 van Garage Kil/Volendam na de winterstop was die tegen de dames 1 van Vido uit Purmerend. In De Beuk, de nieuwe thuishaven van Vido, werd er afgelopen zaterdagavond om 19.30 uur begonnen aan de wedstrijd. Al heel snel bleek dat de dames van Vido gebrand waren op een revanche van de uitnederlaag in Volendam. Daar was de stand na 60 minuten handbal 29-21 na een goede wedstrijd van Volendam. En dat lukte: de Purmerenders wonnen met miniem verschil: 27-26.

In de eerste helft waren het de dames van Volendam die niet scherp waren. Vooral in de dekking werden er veel fouten gemaakt en was de controle op de wedstrijd ver te zoeken. Vido was wel scherp en kon hierdoor makkelijk bijblijven. De Volendamse dames scoorden wel maar door de snelle omschakeling van Vido waren ze elke keer te laat terug om het ze moeilijk te maken en kon Vido de Volendammers van zich afhouden. De stand met rust was 14-11 in het voordeel van Vido, dat door de vele tijdstraffen aan de kant van Volendam toch wat makkelijker tot scoren kwam dan de dames van Volendam.

Na rust werd het spel van de gasten beter, maar Vido ging door met waar het voor rust ook mee  bezig was en zorgde ervoor dat Volendam geen gaatje kon slaan. Vido was degene die ook in de tweede helft steeds op een kleine voorsprong bleef staan tot op zeven minuten voor het einde van de wedstrijd. Volendam kwam door een snelle break op een 20-21 voorsprong. Toch kwam Vido weer terug en kwam in de slotminuut op een voorsprong. In de laatste seconde had Cathy Groote de gelijkmaker in haar handen, helaas ging die doelpoging net naast en trok Volendam uiteindelijk aan het kortste eind.

Door dit verlies neemt de concurrent, Commandeur VVW, de eerste plaats op de ranglijst over en staat Garage Kil/Volendam op een goede tweede plaats. Donderdag wordt de regiofinale van de beker gespeeld tegen Geel Zwart in ’t Zand. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 13 januari tegen Olympia Hengelo om 19.00 uur in Opperdam Oud. We zien iedereen daar graag weer op de tribune om de dames aan te moedigen!