Garage Kil/Volendam DS1 blijft ook zesde wedstrijd in de tweede divisie ongeslagen

maandag 13 november 2017

Na de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag stond dit weekend de wedstrijd tegen de nummer elf van de competitie, DSO, op het programma. Om 19.30 uur begon de wedstrijd in Den Helder. Vooraf bestond de twijfel of keepster Ellen Overman wel mee kon doen, vanwege een blessure. Dit bleek wel zo te zijn, wat achteraf bleek voor grote waarde was voor het team, Overman heeft meerdere breaks en vrije kansen gestopt deze wedstrijd. Het resulteerde in een 23-28 overwinning.

De eerste drie doelpunten kwamen van de hand van Sabrina van der Mast, ondanks de wisselvallige start. De bekerwedstrijd van donderdag zat duidelijk nog in de benen. De eerste tien minuten ging de strijd dan ook gelijk op, de Volendamse dames kregen geen grip op de aanval van DSO. Daarna werd er een gaatje van drie geslagen door een goed spelende Anja Tol en Alyssa Alings. Acht minuten voor rust zagen de Volendamse dames aanvoerster Priscilla Bergman uitvallen, waardoor het weer even zoeken was naar de dekking. Er werd gerust met een stand van 9-13.

De tweede helft werd er gestructureerder gespeeld en geknokt voor elke kans. De nodige doelpunten werden gemaakt en de dekking stond een stuk beter. Na een kwartier in de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd naar zes doelpunten, 16-22. De dames van DSO deden in het laatste kwartier nog iets terug, maar de zege kwam niet in gevaar. De eindstand werd bepaald op 23-28.