Garage Kil/Volendam DS1 wint op karakter van SEW 2 in Noord-Hollandse derby

maandag 11 december 2017

Garage Kil/Volendam Dames 1 heeft afgelopen weekend uitstekende zaken gedaan. Op bezoek bij nummer drie van de ranglijst SEW 2 werd op karakter gewonnen: 18-22.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd was rommelig aan beide kanten, SEW wist éénmaal het net te vinden in deze periode. Via cirkel Priscilla Bergman werd de 1-1 gemaakt, daarna kwamen de Volendamse dames wat op gang. Binnen twee minuten werden er vijf doelpunten gemaakt door mooie afstandschoten van Sabrina van der Mast, Alyssa Alinga en Bibi Bakker: stand 1-5.

Daarna werd het een harde strijd tussen twee teams die uitgaan van hun eigen kracht. Hard werken vanuit een een solide dekking en daarna het gaatje in de aanval zoeken. De eerste twintig minuten bleven de Volendamse dames door goed samenspel ruim aan de goede kant van de score. Met nog tien minuten op de klok stond het 5-10. In de laatste tien minuten voor rust wisten de dames van SEW toch weer in te lopen waardoor er met rust een stand van 10-12 op het scorebord stond.

Na de pauze werd het een spannende strijd. Aan beide kanten werd er gescoord, het verschil werd meerdere malen 1 doelpunt verschil. Eénmaal wisten de dames van SEW gelijk te komen, echter wist Volendam snel weer de voorsprong op te pakken. Beide teams bleven vechten voor wat zij waard waren. De stand bleef 1 á 2 doelpunten van elkaar verwijderd. Pas 3 minuten voor het eindsignaal wist Volendam drie doelpunten uit te lopen. Op dat moment was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk bleek het een mooie wedstrijd, met veel spanning en voor de supporters van beide teams een mooie wedstrijd om te zien met veel strijd. Eindstand: 18-22.

Komende dinsdag acteren de oranjehemden in de beker. VVW is te gast in Opperdam nieuw. De wedstrijd begint om 20.00 uur.