Garage Kil/Volendam DS1 verslaat medekoploper SEW DS2 in eerste ronde beker

vrijdag 10 november 2017

Na winst op Tornado in de voorronde van de beker werd donderdagavond SEW 2 met 26-20 opzij gezet. SEW 2 speelt in dezelfde competitie als Garage Kil/Volendam DS1. Samen staan zij met één verliespunt op de gedeelte eerste plaats.

In een goed gevulde Opperdam-nieuw maakte SEW middels een penalty de 0-1, de enige voorsprong die zij die avond zouden pakken. Volendam maakte, ook middels een pingel genomen door Alyssa Alings, gelijk. Via deze zelfde Alings, maar ook Anja Tol & Sabrina van der Mast liepen de dames uit naar een 6-2 voorsprong in de eerste 10 minuten. De eerste 20 minuten speelden de dames van trainer Ruud van den Broeck onbevangen en vol beleving. Met rust stond er een marge van 6 op het scorebord, 16-10.

Na de rust verliep de wedstrijd nog steeds vol strijd. Beide teams scoorden maar SEW kon niet echt inlopen. De Volendamse dames werden door keepster Ellen Overman in de race gehouden met twee goede reddingen. Ondertussen werd Priscilla Bergman weggestuurd met een rode kaart na haar derde tijdstraf. De wedstrijd werd iets rommeliger, maar ook spannender na het einde toe. SEW kwam nog een keer terug naar een verschil van 3 punten, 23-20. Echter mocht dat de pret niet drukken. KRAS/Volendam gaat weer de grabbelton in voor de volgende ronde en zo gaat het bekeravontuur verder!

Komende zaterdag gaan de Volendamse dames op bezoek bij DSO in Den Helder. Lees hier de voorbeschouwing.

Op de hoogte blijven van het nieuws van onze dames? Klik dan HIER en schrijf je in voor de weekelijkse nieuwsbrief!