Garage Kil/Volendam Handhaaft Zich in de Eredivisie

Garage Kil/Volendam Handhaaft Zich in de Eredivisie

zondag 12 mei 2024

In een zinderende laatste ronde van het seizoen heeft Garage Kil/Volendam zich afgelopen zaterdagavond veilig gespeeld in de Eredivisie. Terwijl bij de vrouwen de slotronde van de play-downs met grote belangstelling werd gevolgd, streden drie teams om handhaving: Volendam, PSV en E&O. Uiteindelijk kwam Volendam als winnaar uit de bus.

De opmars van de debutant uit Emmen, E&O, was zeker opmerkelijk met drie opeenvolgende overwinningen in de nacompetitie. Echter, de noodzakelijke zege voor de Emmenaren in eigen huis tegen Volendam bleef uit. Onder interim-coach Maurits van Buren en met de kersverse versterking Ailly Luciano - tweemaal trefzeker - slaagde de Noord-Hollandse ploeg erin om tweemaal de overwinning te behalen in de laatste twee duels. De meegereisde en luidruchtige supporters werden getrakteerd op een prachtige wedstrijd waarin Volendam al in een vroeg stadium de toon zette en onder luid applaus de stand naar 2-9 bracht. Hiermee viel er al een grote last van de schouders van de oranjehemden.

Ook in Drenthe maakte Volendam weer een sterke indruk. Jaimy Mens en Isa Vet, topscorers bij de Volendammers met beide zes goals, hielpen de ploeg van Van Buren / Schilder al voor de pauze in het zadel met een ruststand van 5-15.

Opvallend was de rol van keepster Femke Reus, die een fantastische laatste twee wedstrijden speelde. Haar rol als betrouwbare sluitpost hielp Volendam stap voor stap uit de nervositeit en daardoor konden de Volendammers zakelijk de stand op het scorebord uitspelen.

De eindstand van de wedstrijd tegen E&O was uiteindelijk 13-24 in het voordeel van de Volendammers.

Door het verlies van E&O degradeert de ploeg uit Emmen en wordt komend seizoen afgelost door de promovendus uit de eerste divisie, MHV’81 uit Mill. Volgend jaar belooft een interessant jaar te worden omdat oud-international Debbie Bont na de zomer aan de slag gaat als hoofdcoach, een welkome aanvulling op het team.


Eindstand:

  • DSVD (9)
  • Volendam (8)
  • PSV (7)
  • E&O (6)

Zie hier beelden gemaakt door NHsport met interviews van speelster Sabrina van der Mast en interim-coach Maurits van Buren