Garage Kil/Volendam treft gelijkwaardig PCA/Kwiek

Garage Kil/Volendam treft gelijkwaardig PCA/Kwiek

vrijdag 29 maart 2019

Met de start van de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie aan de horizon kunnen de deelnemende ploegen inmiddels al goed tegenover elkaar worden gezet. Met PCA/Kwiek als tegenstander treffen de Volendammers morgen een gelijkwaardige ploeg.

De ploeg uit Raalte was in de reguliere competitie tweemaal een geduchte tegenstander voor Garage Kil/Volendam. De eerste ontmoeting vond plaats op 3 november 2018, waar Kwiek in een spannende wedstrijd nipt aan het langste eind trok: 29-28. Volendam stond met rust nog op een 9-10 voorsprong en leek lang op een gelijkspel af te stevenen. De thuisploeg kreeg met nog vijftien seconden op de klok echter een strafworp en sleepte daarmee de twee punten uit het vuur.

Ook toen de ploegen in sporthal Opperdam de degens kruisten werd er van beide kanten een hoog niveau gehaald. Kwiek stond voorafgaand aan die wedstrijd op een vierde plaats, met twee punten minder dan de Volendammers. Halverwege ging Kwiek met 13-14 aan de leiding, maar de thuisploeg was veerkrachtig en won met 30-28.

Van den Broeck gaf destijds na afloop complimenten aan de sterke tegenstander. “Het was een wedstrijd tegen een fysiek, goed georganiseerde en snel spelende tegenstander. Hierdoor moesten wij als team een oplossing bedenken hoe te gaan spelen maar in de eerste helft konden wij het spel moeilijk breed houden, maar dit werd weer in de aanval gecompenseerd door het sterke cirkelspel van Priscilla Bergman en in de verdediging was het deze wedstrijd vooral Sabrina van de Mast die op elke plaats in het veld te vinden was om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. In de tweede helft benutten wij de breedte meer en via goede druk vanaf de buitenkant lukte het om vlak voor het einde een klein gaatje te slaan en de wedstrijd winnend af te sluiten. De meiden hebben deze wedstrijd echt veerkracht getoond en beide keepsters waren deze wedstrijd van grote waarden. Nicole Rep stopte drie strafworpen en Ellen Overman had in de laatste tien minuten vier belangrijke stops waardoor wij de voorsprong vast konden houden.”

Het eerste fluitsignaal klinkt morgen om 19 uur in sporthal Opperdam.