Garage Kil/Volendam leidt puntverlies in Breezand

maandag 08 april 2019

Garage Kil/Volendam verspeelde afgelopen zaterdag de eerste punten in de nacompetitie. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck verloor in Breezand met 29-23 van ZAP.

De Volendamse dames wisten vooraf al dat het een zware wedstrijd zou worden. In de reguliere competitie leden de oranjehemden tegen ZAP de enige thuisnederlaag van het seizoen. In Breezand pakte de thuisploeg een kleine voorsprong. De teams bleken opnieuw aan elkaar gewaagd. Garage Kil/Volendam kwam na vijftien minuten met vier punten aan de leiding, maar wist dit niet tot de rust vast te houden. ZAP ging tijdens de onderbreking namelijk met een punt aan de leiding.

Na bleven de ploegen dicht bij elkaar. Het lukte de Volendammers niet om hun stempel op de wedstrijd te drukken. Daarnaast kregen de bezoekers ook een tegenslag te verwerken toen Sabrina van der Mast geblesseerd uitviel. De eindstand werd bepaald op 29-23.

Volendam kampte met een collectieve off-day, zo zag ook Van den Broeck. “Succes gaat met vallen en opstaan. Vorig week speelden we een dijk van een wedstrijd, maar nu haalden we het gewenste niveau niet. Dit is natuurlijk niet gek als je bedenkt dat dit ons eerste seizoen op dit niveau is. Wat voor nu telt is dat we gewoon verder gaan met waar we gebleven zijn. Ons doel is onveranderd en daar gaan we vol voor.”