Garage Kil/Volendam neemt derde plaats over na winst op Hercules

maandag 17 december 2018

Voor Garage Kil/Volendam Dames 1 stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen B&B Healthcare/Hercules op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst blijven de dames dicht bij de bovenste drie ploegen op de ranglijst. Fortissimo is op dit moment de nummer drie en heeft voor het begin van de wedstrijd nog twee punten voorsprong. De Volendamse dames wisten dus wat hen te doen stond willen ze blijven strijden voor een plek ergens bovenin.

Op papier is een wedstrijd tegen de derde van onderen, waar Hercules staat, een die gewonnen moet worden. Maar dat het altijd lastig blijft, weet iedereen. De Volendamse dames moesten het doen zonder de geblesseerde Mabel Panhuis, die twee weken geleden een kruisbandblessure opliep. Ook ontbrak rechteropbouwster Alyssa Alings. Zij moest deze wedstrijd helaas nog aan haar voorbij laten gaan door een lichte blessure.

De dames kwamen goed uit de startblokken en scoorden direct vier keer achter elkaar voordat Hercules wat terug kon doen. Na vijftien minuten spelen stond het 3-8 voor de Volendamse dames. De tegenstander deed hierna echter hetzelfde waar Volendam mee begon, namelijk vier keer achter elkaar scoren. Dit bracht de stand weer naar 7-8. Hierna was het toch weer Volendam die voor de rust toch weer een klein gaatje wist te slaan en met een stand van 11-15 werd de kleedkamer opgezocht.

In de hele tweede helft had Volendam het betere van het spel en liep hierdoor al snel uit van 12-20 naar 14-23 en naar de uiteindelijke eindstand van 26-33. Een verdiende uitslag volgens trainer Ruud van den Broeck: “Het was een lastige uitwedstrijd tegen een fysieke ploeg. Onze cirkelspeelster, Priscilla Bergman en hoekspeelster Anja Tol, waren samen goed voor twintig doelpunten en hebben de ploeg op sleeptouw genomen.”

Een zeer goed resultaat voor de dames van Garage Kil/Volendam die, na het verlies van Fortissimo, de derde plaats hebben overgenomen. Zaterdagavond staat in sporthal Opperdam de wedstrijd tegen Bentelo op het programma. Voor de dames is dit de laatste keer dat zij in dit jaargang in actie komen. De wedstrijd begint om 19 uur.