Garage Kil/Volendam pakt periodetitel tegen Quintus 2

maandag 04 februari 2019

Garage Kil/Volendam nam het afgelopen zaterdag in sporthal Opperdam op tegen HV Quintus 2. Het was een kraker tegen de nummer twee van de Eerste Divisie, waarin de Volendammers uit waren op revanche. De eerdere ontmoeting in Kwintsheul ging immers in de slotseconden verloren. De belangrijkste reden was echter dat de ploeg van trainer Ruud van den Broeck bij winst beslag legde op de derde periodetitel en zo zeker zou zijn van nacompetitie.

Alle ingrediënten waren deze wedstrijd aanwezig voor een mooie handbalavond. Twee snelle en  technisch handbalteams namen het tegen elkaar op, terwijl aan Volendamse zijde ook Alyssa Alings volledig hersteld was. In de eerste helft lag de score na veertien minuten met 7-5 nog dicht bij elkaar. Hierna was het vooral Volendam dat scherper was in de aanval en in de verdediging niet veel weggaf. Hierdoor kon de ploeg vrij makkelijk uitlopen naar een ruststand van 17-10.

In de tweede helft bleef het spel van de Volendamse handbalsters beter, geconcentreerder en sneller dan dat van Quintus. De score was hiervan het bewijs, want na bijna twintig minuten in de tweede helft was het verschil maar liefst vijftien punten: 33-18. Hierna waren het toch de bezoekers die maar liefst vier keer achter elkaar scoorden. Zo zorgden zij ervoor dat het verschil bij de eindstand iets minder groot uitviel dan van tevoren werd gedacht: 34-25. Aanvoerster Priscilla Bergman werd na afloop benoemd tot ‘Lotje Wine & Dine Woman of the Match’.

Van den Broeck was logischerwijs zeer tevreden na afloop. “Deze overwinning op Quintus 2 is zeer terecht als je kijkt naar het spel wat wij hebben laten zien. Er stond bij ons een goede en agressieve dekking, met daarachter keepster Ellen Overman die een aantal hele goede reddingen had. Wij zijn de hele wedstrijd geconcentreerd gebleven en toonden een enorme drive en passie waarmee we de voorsprong uitbouwden. We staan nu nog steeds op een zeer verdienstelijke derde plaats. Daarnaast zijn we door de nipte overwinning van PCA/Kwiek op Fortissimo verzekerd van een periodetitel en is de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie een feit!”

Aanstaande zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma voor Garage Kil/Volendam. De handbalsters reizen dan af naar Zoetermeer voor de ontmoeting met Gemini (Z). De wedstrijd begint om 19.40 uur in sporthal Oosterpoort. De dames kunnen alle support gebruiken dus tot dan!