Garage Kil/Volendam verliest met minimaal verschil van Westsite

maandag 19 november 2018

Als promovendus doet Garage Kil/Volendam Dames 1 het erg goed in de Eerste Divisie. Na elf wedstrijden staan zij op een zesde plaats met twaalf punten. Van de elf wedstrijden werden er al zeven gewonnen en vier nipt verloren. Ook werden er door het NHV twee punten in mindering gegeven.

Het spel van de Volendammers is nog niet elke week van hetzelfde goede niveau en dat kun je je in deze divisie niet veroorloven. In de Tweede Divisie betekende een mindere wedstrijd niet altijd verlies. Dit seizoen lijkt dat wel het geval te zijn. Ook afgelopen zaterdag tegen Westsite waren de dames niet scherp genoeg.

Volendam maakte de eerste twee doelpunten maar hierna deden beide teams niet veel voor elkaar onder. Er werden niet heel veel doelpunten gemaakt in de eerste helft. Volendam kreeg wel genoeg kansen, maar de keepster van Westsite was een sta-in-de-weg en hield veel ballen tegen. Een gelijke stand van 12-12 met rust was dan ook geen verrassing.

In de tweede helft kwamen de dames van Westsite goed uit de kleedkamer en scoorden direct twee keer. Het spel was niet heel veel anders dan in de eerste helft en beide teams bleven dicht bij elkaar. Op het einde was het nog even spannend of Volendam de achterstand van twee punten nog kon inhalen. Dit lukte maar voor de helft, want de eindstand van 28-27 was met één punt verschil in het voordeel van de dames van Westsite. De punten bleven hierdoor in Amsterdam.

Volgende week speelt Garage Kil/Volendam thuis tegen DSS om 19.00 uur in sporthal Opperdam.