Garage Kil/Volendam verliest nipt van PCA/Kwiek

maandag 05 november 2018

Na de goede overwinning op Gemini van vorige week (40-15), stond voor Garage Kil/Volendam Dames 1 afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen PCA/Kwiek op het programma. De ploeg uit Raalte doet het ook goed in de competitie en had voorafgaand aan de wedstrijd slechts twee punten minder dan de Volendammers.

De ploeg van trainer Ruud van den Broeck kwam aardig uit de startblokken, maar had moeite met scoren. Na tien minuten stond een stand van 1-4 op het scorebord, waarna de trainer van Kwiek om een time-out vroeg. Hierna kwam de thuisploeg beter in het spel en brachten zij de stand bij rust terug tot 9-10. Dit kwam mede door het mindere spel van Garage Kil/Volendam. Zij kwamen moeilijk door de verdediging heen en de afstandsschoten werden meermaals goed geblokt door Kwiek.

In de tweede helft had Kwiek het betere van het spel. Zij kwamen al snel op voorsprong en hielden dit vast. Het verschil was minimaal, maar de Volendammers kwamen inzet en teamspirit te kort om de schade te herstellen. Het lukte hen nog wel om de stand twee minuten voor tijd gelijk te trekken tot 28-28. Vijftien seconden voor het einde kreeg Kwiek echter een strafworp, die feilloos werd benut: 29-28.

Garage Kil/Volendam kan niet lang treuren, want dinsdagavond wacht alweer de bekerwedstrijd tegen Westfriesland/SEW 2.