Garage Kil/Volendam verrast tijdens groepsfase van Noord-Holland Cup

Garage Kil/Volendam verrast tijdens groepsfase van Noord-Holland Cup

zondag 01 september 2024

De groepsfase van de Noord-Holland Cup bracht vandaag onverwachte successen voor Volendam. De ploeg van oud-international Debbie Bont wist in poule B een knappe prestatie neer te zetten door met 21-22 te winnen van VZV, de nummer drie van het afgelopen seizoen. Dit resultaat is des te opmerkelijker omdat Volendam zich vorig seizoen pas op de laatste speeldag van de eredivisie wist te handhaven.

De overwinning op VZV volgde na een sterke start eerder op de dag, waarin Volendam al overtuigend met 34-23 had gewonnen van DSS. Dankzij deze resultaten heeft Volendam zich geplaatst voor de halve finales, waar ze morgenvroeg tegen titelhouder VOC zullen strijden.

De wedstrijd tegen VOC belooft spannend te worden, vooral gezien de verrassende nederlaag die de Amsterdammers vandaag tegen SEW leden. Hoewel VOC de afgelopen jaren een sterke tegenstander is gebleken, ziet Volendam, onder leiding van Bont, kansen om ook in deze wedstrijd voor een verrassing te zorgen.

Volendam kijkt vol vertrouwen uit naar de halve finale en hoopt zich met een overwinning te plaatsen voor de finale van de Noord-Holland Cup.

Uitslagen poule B:
VZV – DSS 33-13
Volendam – DSS 34-23
VZV – Volendam 21-22

Programma zondag 1 september:
11:00 SEW – VZV
12:00 VOC – Volendam
13:00 ZAP – DSS
14:30 Troostfinale
15:30 Finale Noord-Holland Cup


Wil je meer weten over het programma van Garage Kil/Volendam? neem dan contact op met Debbie Bont: d.bont@handbalvolendam.nl

Heb je talent?

Ook zijn de talentontwikkelingsprogramma's van de damesteams van de vereniging volop in ontwikkeling. Mocht je de ambitie hebben om in het eerste team van Volendam te komen, dan kun je informeren naar onze trainingsmogelijkheden bij Hoofdjeugdopleiding Martijn Cappel: m.cappel@handbalvolendam.nl