Knappe teamprestatie Garage Kil/Volendam in derby

maandag 12 november 2018

Het was het weekend van de Noord-Hollandse derby. In de Opperdam stond de wedstrijd van Garage Kil/Volendam tegen de dames van Green Park Aalsmeer op het programma, waar de Volendamse heren in Aalsmeer dezelfde wedstrijd speelden.

De Aalsmeerse dames staat met drie punten verschil één plaats hoger op de ranglijst. Om mee te blijven doen in de top van de Eerste Divisie moest er dan ook gewonnen worden. Al was dit voor Aalsmeer natuurlijk hetzelfde.

De start was duidelijk voor Aalsmeer. Binnen drie minuten stonden zij met 0-3 voor, maar daarna lukte het Volendam ook om de openingstreffer te maken. Binnen tien minuten was de score weer in evenwicht: 5-5. Na weer een doelpunt van Aalsmeer (5-6) kreeg Volendam te maken met een twee-minutentijdstraf, waar Aalsmeer weer gretig gebruik van maakte. Met nog eens twee punten brachten zij de stand op 5-8 bracht en moest Volendam weer in de achtervolging. Dit lukte. Er werd door beide teams gescoord maar de dames van Volendam deden dit net wat meer. Even leek het erop dat de dames met een puntje voorsprong de rust in zou gaan. Echter maakte De Aalsmeerse dames gelijk middels een vrije bal die in 1 keer moest worden genomen, waardoor de teams met een gelijke stand van 14-14 de kleedkamers opzochten. Het kon dus nog alle kanten op.

De tweede helft was duidelijk voor de Volendamse dames. Waar de verdediging in de eerste helft niet goed stond was dit heel anders in de tweede helft. Volendam maakte het de dames van Aalsmeer erg moeilijk om te scoren maar, mede door het snelle aanvalsspel van Volendam, was dit andersom wel het geval. De hele tweede helft hebben zij op voorsprong gestaan en hadden zij het betere van het spel. Dat de eerste keepster van Volendam, Ellen Overman, vele doelpogingen van Aalsmeer kon keren speelde deze tweede helft een grote rol, en werd dan ook na de wedstrijd uitgeroepen tot woman of the match! Met een eindstand van 30-21 werd Aalsmeer huiswaarts gestuurd en bleven de twee punten in Volendam.
Een hele belangrijke overwinning voor Garage Kil/Volendam, die hierdoor het gat met Aalsmeer ziet verkleinen tot één punt!

Zaterdag staat de wedstrijd tegen het Amsterdamse Westsite op het programma. Om 19.30 uur wordt er gestart in de Calandhal.