Garage Kil/Volendam zet concurrent Commandeur/VVW met ruime cijfers aan de kant

maandag 12 maart 2018

Met de verloren uitwedstrijd tegen VVW nog in het geheugen, in Wervershoof werd met twee punten nipt verloren, begonnen de dames Garage Kil Volendam zaterdagavond in de Opperdam aan een missie. Deze was kort en krachtig: winnen van VVW om zo de eerste plaats op de ranglijst te behouden. En daar slaagden de oranjehemden in. VVW werd met ruime cijfers verslagen: 32-21.

Wat in de uitwedstrijd niet goed lukte was nu wel het geval. Volendam begon zeer scherp en kon hun eigen goede spel spelen. VVW had veel overtredingen nodig om het de dames in het begin van de eerste helft moeilijk te maken. De verdediging stond goed en mede hierdoor liepen de dames van Volendam binnen 4 minuten uit tot 4-0. VVW liet het hier niet bij zitten en scoorde 3 keer achter elkaar waardoor de voorsprong weer verkleind werd tot maar 1 doelpunt. Hierna waren het vooral de dames van Volendam die het spel maakten en bij vlagen goed handbal lieten zien. Bij rust stond er al een verdiende 17-10 op het scorebord. Dat beloofde veel goeds voor de tweede helft.

Ook in de tweede helft waren het weer de Volendamse dames die het betere van het spel hadden. Vanuit een zeer sterke dekking legden zij hun wil aan de tegenstander op, en met hun snelle spel dicteerden zij de wedstrijd en boekten een zeer duidelijke overwinning 32-21. Topscoorder en 'Lotje Wine and Dine Women of the Matcch' was deze week Alyssa Alings met 9 doelpunten. Anja Tol was een goede tweede, zij kon 7 keer het net vinden. Naast deze 2 dames was het deze wedstrijd vooral een teamprestatie en pikten alle speelsters hun doelpunten mee. En net als vorige week werd het publiek in de tweede helft weer getrakteerd op een ‘vliegertje’ die Sabrina van der Mast op aangooien van Alyssa Alings mooi in het doel schoot.

Met nog 3 wedstrijden te gaan is het nog zeer spannend in deze competitie en zullen de dames de komende weken alles op alles moeten zetten om het kampioenschap te bewerkstelligen. Het verschil met achtervolger VVW is twee punten. Ook De Tukkers hebben met een achterstand van drie punten nog een kleine kans op de titel. De eerstvolgende tegenstander is Gastvrij Wijhe, een moeilijke tegenstander die op de zesde plaats staat en alle wedstrijden tot nu toe in 2018 gewonnen heeft. Zij zullen er dan ook alles aan zal doen om de wedstrijd te winnen.