Geslaagd Sinterklaastoernooi voor de mini’s in de Seinpaal

Geslaagd Sinterklaastoernooi voor de mini’s in de Seinpaal

maandag 27 november 2017

Het was een drukte van jewelste zaterdag in de Seinpaal waar het jaarlijkse Sinterklaastoernooi plaatsvond voor zo’n 100 mini handbalsterren van meerdere verenigingen. Het feit dat Sinterklaas himself had beloofd even langs te komen maakte de spanning haast ondraaglijk maar…er moest wél eerst gehandbald worden.

KRAS/Volendam 1 startte tegen Havas 1 en was duidelijk nog niet goed wakker. Jip Tuijp opende nog wel de score maar alle inzet van Marit Goede, Julia Klinkenberg, Mandy Brons, Fay Tuyp en Suze Smit ten spijt, het was Havas die er met de 1-5 winst vandoor ging. Tegenstander Lotus was gewoon figuurlijk een maatje te groot maar oranje vocht zich toch vast in de wedstrijd. Suze Smit en Mandy Brons verdedigden goed zodat de keepsters Fay Tuyp en Marit Goede niet gepasseerd werden. Toch liep Lotus verder uit maar Jip Tuijp en Julia Klinkenberg zorgden voor 2 fraai tegentreffers waardoor het 2-4 verlies best draaglijk was. Tegen KDO waren het 2 gelijke ploegen die knokten voor de punten en het ging de hele tijd gelijk op. Voor beide ploegen bleken de doelpunten duur want de keepers van beide teams wisten de nul erin te houden en dat is best uniek in de handbalsport. Eindstand dus 0-0 en heel goed gewerkt.

KRAS/Volendam 2 opende tegen Havas 2 met hulp van Jip Tuijp en dat was best nodig. Carice v.h. Hull, Sophie Schilder en Lise Tol speelde goed de bal rond waardoor het sterke Havas veel moeite had met scoren. Het werd uiteindelijk een nipte nederlaag, 3-4 met 3 mooie doelpunten van Dex Veerman. Tegen Aristos waren de handjes goed warm en het sterke Aristos had het niet makkelijk. Verdedigend stonden Lise Tol. Sophie Schilder, Carice v.h. Hull en Wick Beemsterboer hun mannetje en aanvallend werd er niets weggegeven zodat de punten, met 3-3, eerlijk verdeeld werden. Doelpuntenmakers; Jip Tuijp 2x en Dex Veerman 1x.Ook in de laatste pot ging het met Vriendschap/TOB gelijk op en het werd heel spannend in de laatste minuut bij een 1-1 gelijke stand. Helaas viel er in de slotseconde nog een tegentreffer maar met een 1-2 verlies kon iedereen leven.

KRAS/Volendam 3 kwam gelijk op stoom tegen DSS want keeper Roan Veerman stond op scherp in het begin. Mitch Bond, Cari Bokstijn, en Roos Lansing speelden goed rond waardoor Demi Greuter 3x en Lise Tol KRAS/Volendam naar de 4-3 overwinning schoten. Tegen WeHave liep het allemaal op rolletjes en oranje nam al snel een 3-0 voorsprong via Demi Greuter en Roos Lansing. Mitch Bond, Cari Bokstijn en Roan Veerman hielden het hoofd koel waardoor WeHave niet verder kwam dan 2 tegentreffers en de winst dus met 3-2 in eigen tas bleef. Tegen Havas 3 zat oranje lekker in de wedstrijd en werd er goed samengepeeld. Hoewel Havas veel sterker leek was het toch KRAS/Volendam dat dor doelpunten van Roos Lansing en Demi Greuter met 4-3 de derde winst pakte. Tegen het sterke Zaanstreek was de koek een Betje op. Zaanstreek nam al snel een voorsprong en daar konden onze mini’s slechts één doelpuntje van Demi tegenover zetten. Strijdend met 1-4 ten onder is geen schande. Heel goed gewerkt allemaal.

Halverwege het toernooi kwam Sinterklaas met zijn zwarte Pieten het feest compleet maken en gingen tot slot alle kinderen mee in de polonaise met de zwarte Pieten. Het was weer een fantastische mini handbaldag.

Dit kan natuurlijk alleen met de hulp van velen. Een woord van dank is dan ook  voor Jan Kwakman (Brak), Theo Veerman  en de dames van de evenementencommissie voor het prepareren van de zaal. De scheidsrechters; Anouk Bootsman, Aal Zwarthoed Drum, Nico Admiraal, Martijn de Groot, Nick Joor, Marin Kaars, Amy Sier, Chenoah Bosch, Lia Steur en Gerrie Eijlers. Lies Kwakman en Hans Admiraal voor de algehele regie gedurende de hele dag en Sportkoepel voor het  gebruik van de speelattributen. Namens alle mini’s heel graag tot volgend jaar.