Geslaagd toernooi voor de mini's in Aalsmeer

maandag 12 maart 2018

KRAS/Volendam 1

Zaterdag was KRAS/Volendam met de mini’s te gast bij Fiqas/Aalsmeer in de Bloemhof. Ingedeeld in een sterke poule liep KRAS/Volendam 1 al snel tegen een forse achterstand aan in de eerste wedstrijd tegen de gastploeg, welke allemaal 2 koppen groter waren dan wij. Marit Goede raakte geblesseerd na een val maar beet zich gewoon weer vast in de strijd en na verbeten pogingen van Julia Klinkenberg,Mandy Brons en Marit Goede, zorgden Wick Beemsterboer en Demi Greuter voor 2 prachtige tegentreffers waardoor de schade enigszins beperkt bleef. De tweede partij was tegen KRAS/Volendam 2 en deze pot ging gelijk op. Na een eigen doelpunt van Wick (maakt niet uit, goal is goal bij de mini’s) werd er in de verdediging een tandje bijgezet en na doelpunten van Julia Klinkenberg en Wick Beemsterboer werden de punten eerlijk verdeeld,2-2. Tegen het sterke DSOV tenslotte leek het een succesverhaal te gaan worden maar ook nu werd het op lengte en leeftijd afgetroefd in de laatste minuten. Demi Greuter en Mandy Brons verdedigden als tijgers  en na treffers van Julia Klinkenberg, Wick Beemsterboer en Marit Goede bleef het lang op 3-3 staan maar in de laatste minuten gaf DSOV wat gas bij en liepen uit naar een 3-7 eindstand. Goed gespeeld.

KRAS/Volendam 2

KRAS/Volendam 2 opende tegen Havas en ook hier was het de reus tegen klein duimpje. Emily Veerman, Roos Lansing, Carice v.h. Hull, Sophie Schilder en Jenna Schilder gooiden alles in de strijd maar konden een ruime nederlaag niet voorkomen. Tegen KRAS/Volendam 1 stopte keepster Carice heel wat ballen waardoor de strijd gelijk op ging. Sophie Schilder en Emily Veerman zagen hun schoten wel achter de keeper belanden waardoor de eindstand 2-2 werd. Tenslotte tegen het veel sterkere Aalsmeer was het een kansloze missie en hoewel Emily KRAS/Volendam nog wel op voorsprong zette was het daarna Aalsmeer wat de klok sloeg. KRAS/Volendam 2 bleef goed partij bieden maar het mocht niet baten.

KRAS/Volendam 3

KRAS/Volendam 3 trof Aalsmeer 2 als eerste en stroopte gelijk de mouwen op. Keeper Roan Veerman rammelde de meeste ballen uit zijn doel en na goed samenspel vielen de doelpunten als warme broodjes. Mitch Bond, Suze Smit, Fay Tuijp, Lise Tol en Cari Bokstijn tekenden samen voor 13-2. Tegen Westsite leek het tij te gaan keren want in een mum van tijd keek oranje tegen een 2-5 achterstand aan en moest er een tandje bij. Westsite kwam er vervolgens niet meer aan te pas en de achterstand werd volledig weggewerkt naar een 8-5 overwinning door doelpunten Lise Tol en Fay Tuijp. Ook tegen KDO liet oranje zich eerst verrassen en wees het scorebord maar liefst 1-5 aan voor de tegenpartij. In 5 minuten tijd boog Cari Bokstijn, met 4 treffers op rij, de achterstand om naar 5-5 en zag Roan Veerman al zijn pogingen stranden op de keeper. Heel even werd het nog 6-7 maar het laatste woord was voor KRAS/Volendam dat met een 9-7 zege de punten pakte. Heel goed gewerkt allemaal.