Goede ervaringen voor Garage Kil/Volendam Dames 1 bij voorbereidende toernooien

Goede ervaringen voor Garage Kil/Volendam Dames 1 bij voorbereidende toernooien

zondag 26 augustus 2018

De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen komt voor Garage Kil/Volendam Dames 1 steeds dichterbij. Na de vierdaagse trainingsstage in het Limburgse Valkenburg/Eynatten staat de ploeg van trainer Ruud van den Broeck volgende week zondag alweer voor de laatste testcase van de voorbereiding. In Sporthal Opperdam wordt er dan gespeeld om de Smit-Bokkum Cup, waarna de Eerste Divisie op zaterdag 8 september van start gaat.

Garage Kil/Volendam Dames 1 kan met goede gevoelens terugkijken op de vorige edities van dit toernooi, dat voorheen bekend stond als de Garage Kil Zalm Cup. Dit jaar heeft Paviljoen Smit-Bokkum zich als sponsor aan het toernooi verbonden, waardoor er tegelijk een naamsverandering is doorgevoerd.

 

Tegenstanders van formaat

Deze naam is in de afgelopen jaren niet het enige dat is veranderd aan het toernooi. De Garage Kil Zalmcup werd in 2016 in het leven geroepen als tegenhanger van de Paling Cup, waar de Heren 1 van HV KRAS/Volendam in meespeelde. Destijds deden er met de Dames 1 tot en met 3 en de Meiden B1 maar liefst vier Volendamse selecties mee.

Garage Kil/Volendam Dames 1, dat destijds nog in de hoofdklasse uitkwam, trof tijdens dit toernooi tegenstanders van formaat. Zo was de ploeg ingedeeld in een groep met het Zeeburg, Vido en Anytime Fitness/BFC. Dit waren allen tegenstanders die de dames later opnieuw zouden tegenkomen.

Zo was Zeeburg dat seizoen al een competitiegenoot, terwijl het Purmerendse Vido (de voormalige club van kersverse aanwinst Jamie Neijndorff) het afgelopen seizoen een tegenstander in de Tweede Divisie. Anytime Fitness/BFC kroonde zich een paar maanden geleden op zijn beurt tot kampioen van hun district in de Tweede Divisie en wordt binnenkort een tegenstander van KRAS/Volendam in de Eerste Divisie.

De Volendammers wonnen de eerste wedstrijd tegen Zeeburg, maar moesten hun meerdere erkennen in Anytime Fitness/BFC. De tegenstanders uit Purmerend werden vervolgens knap op een gelijkspel gehouden.

 

Als team gegroeid

In 2017 werd de Garage Kil Zalm Cup opnieuw georganiseerd in Sporthal Opperdam. Dit keer met een kleiner deelnemersveld, aangezien de Dames 2, 3 en Meiden B1 niet meer van de partij waren. Garage Kil/Volendam Dames 1, dat met een kampioenschap naar de Tweede Divisie was gepromoveerd, ging zich dit keer meten met Tweede Divisionist VVW, Zeeburg en Velo.

De Volendamse dames openden het toernooi tegen Zeeburg en had het moeilijk. De gecreëerde kansen werden niet benut en er werd slap verdedigd. Desondanks werd er met 16-12 gewonnen van de Diemenaren.

In de tweede wedstrijd tegen VVW toonden de dames pas echt hoe ze als team gegroeid zijn de afgelopen jaren. Vanuit een goede dekking werden er mooie aanvallen gecreëerd en wonnen de Volendammers met 22-16. Deze goede dekking vormde later in het treffen met Velo ook de basis voor succes, waardoor er met 28-20 werd gewonnen. Zodoende legde Garage Kil/Volendam Dames 1 beslag op het zilverwerk.

Trainer Ruud van den Broeck roemde destijds al de groei die hij zijn ploeg zag doormaken: “Er is een mooie mix ontstaan van ervaren en jongere speelsters, waardoor het team in balans is. We kunnen niet wachten op de start van de competitie.”

 

Smit-Bokkum Cup

Aanstaande zondag gaan de Volendamse dames om 10 uur van start met de Smit-Bokkum Cup in Sporthal Opperdam. Dit keer worden de degens gekruist met WPK/Westlandia, DSVD en het tweede team van Westfriesland SEW.

 

Het programma voor dit toernooi ziet er als volgt uit:

10:00 | Garage Kil/Volendam Dames 1 - SEW 2
11:20 | DSVD - Westlandia
12:40 | Garage Kil/Volendam Dames 1 - Westlandia
14:00 | DSVD - SEW 2
15:20 |  Garage Kil/Volendam Dames 1 - DSVD
16:40 | Westlandia - SEW 2

De toegang voor deze wedstrijden is gratis!