Handball-world: Gerrie Eijlers over Bundesliga-clubs, nieuwe uitdagingen en handbal in Nederland

Handball-world: Gerrie Eijlers over Bundesliga-clubs, nieuwe uitdagingen en handbal in Nederland

vrijdag 17 februari 2017

Zijn overgang van de Duitse Bundesliga naar HV KRAS/Volendam was groot nieuws. Gerrie Eijlers is en blijft een grote naam in de handbalwereld. Zijn club heeft nog alles uit de kast proberen te halen hem te overtuigen te blijven. Maar tevergeefs. Handball-World blikte terug met de Volendamse doelman op zijn carriere en kijkt vooruit naar zijn jaren die komen gaan in Volendam.

In de zomer staat Gerrie Eijlers een grote verandering te wachten. De doelman keert terug naar Nederland, naar zijn HV KRAS/Volendam. Terug naar zijn roots. In Volendam doorliep hij de jeugdopleiding en maakte hij zijn debuut in de Eredivisie, voordat hij naar Duitsland verhuisde in 2003 naar SG Solingen. In Duitsland ontvouwde de doelman zijn kwaliteiten. Dat deed hij daarna ook bij TuSEM Essen, HBW Balingen-Weilstetten, SC Magdeburg en momenteel GWD Minden. Ruim een decennium lang Gerrie Eiljlers in de Bundesliga. "Het is altijd leuk als een jeugdspeler van KRAS/Volendam zijn weg terug weet te vinden", gaf manager Joost Ooms in december aan toen zijn transfer bekend werd gemaakt. "Gerrie heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Hij zal ons helpen de doelmanpositie verder te consolideren."

Gerrie, je laat Minden in de zomer achter en keert terug naar huis. Wat zijn de redenen voor dit besluit?

Ik ben op een leeftijd gekomen waarop je meer en meer na moet denken over het leven ná het handbal. Vanwege mijn banden met HV KRAS/Volendam was de club op de hoogte van deze overwegingen. We hadden dit seizoen opnieuw een gesprek gehad en dat verliep zeer positief. De club kwam met een interessant alternatief voor de periode na mijn handbalcarrière. Een andere reden is, natuurlijk, om dichterbij onze familie en vrienden te zijn en weer vlakbij het water te wonen.

Vooruitblik: KRAS/Volendam heeft hoge verwachtingen van je. Wat zijn de doelstellingen voor volgend seizoen?

Volendam behoort al meer dan tien jaar tot de beste teams in Nederland en België. Drie jaar geleden was de club genoodzaakt een tussenpauze te houden op het moment dat het een zeer jonge, maar ook zeer getalenteerde ploeg had. Dit seizoen hebben ze grote problemen gehad met blessures. In de seizoenen die komen gaan zal dit jonge team, aangevuld met enkele ervaren krachten écht worden gelanceerd en doet het echt weer mee op de prijzen.

Lees het volledige interview op de website van Handbal-world.