Handballers Volendam HB1 Sluiten Seizoen Af in Stijl in Duitsland

Handballers Volendam HB1 Sluiten Seizoen Af in Stijl in Duitsland

dinsdag 02 juli 2024

Het handbalseizoen 2023-2024 van KRAS/Volendam HB1 is op spectaculaire wijze afgesloten met een internationaal toernooi in Duitsland. Na een uitdagend en bewogen seizoen wisten de jongens van KRAS/Volendam hun laatste wedstrijden te spelen tegen topteams uit Duitsland en sloten ze af met een fantastische ervaring.

Seizoensverloop

Het seizoen, dat elf maanden duurde, startte eind juli 2023 voor sommigen al met de voorbereiding bij het opleidingsteam ‘Heren 2’. De eigen competitie ging van start in september 2023. Een nieuwe teamsamenstelling zorgde aanvankelijk voor sportieve uitdagingen, met vier verliespartijen op rij en een laatste plaats in de landelijke jeugddivisie. De eerste overwinning kwam onverwachts in een uitwedstrijd tegen Tachos, wat een omslagpunt betekende voor het team.

Belangrijke Overwinningen en Ervaringen

Na het herstel van hun zelfvertrouwen, mede door oefenwedstrijden tegen Twist Unitas B1 en de dames B1 van VOC, wist Volendam HB1 respectievelijk met 33-34 en 23-25 te winnen. Rond de jaarwisseling sloot oud-international Tom Zwarthoed zich aan als trainer/coach, wat leidde tot verdere verbetering. Het seizoen eindigde met een mooie zevende plaats in de jeugddivisie na 28 wedstrijden.

Toernooien en Hoogtepunten

Het team nam deel aan meerdere toernooien, waaronder het internationale toernooi in Sint Truiden, België, waar ze een tweede plaats behaalden. Bij het Zaanse Pinkstertoernooi en het veldhandbaltoernooi van Heerle werden respectievelijk de eerste en derde plaats behaald.

Selectie voor Jong Oranje

De toewijding van de Volendamse jongens bleef niet onopgemerkt bij het Nederlands Handbal Verbond (NHV), en vijf spelers werden geselecteerd om te trainen voor het Nederlands team 08/09.

Internationaal Toernooi in Duitsland

Het seizoen werd afgesloten met een uitnodiging van het Duitse handbalinstituut Bayer Dormagen. Tijdens een tweedaags verblijf in Keulen en omgeving speelde het team wedstrijden tegen Pulheim Hornets en Bayer Dormagen. Ondanks een nederlaag tegen Bayer Dormagen, werd de trip een waardevolle leerschool en een prachtige afsluiting van het seizoen.

Waardering en Vooruitblik

Met grote dank aan de trouwe supporters en de toegewijde spelers kijkt KRAS/Volendam HB1 terug op een leerzaam en succesvol seizoen. Het team geniet nu van een welverdiende zomervakantie en kijkt uit naar het volgende seizoen.

 


Interesse? Wil jj ook?

Wil je meer weten over het programma van de jeugd? neem dan contact op met Martijn Cappel: m.cappel@handbalvolendam.nl

Heb je talent?

Ook zijn de talentontwikkelingsprogramma's van de dames en herenteams van de vereniging volop in ontwikkeling. Mocht je de ambitie hebben om in een eerste team van Volendam te komen, dan kun je informeren naar onze trainingsmogelijkheden bij Hoofdjeugdopleiding Martijn Cappel: m.cappel@handbalvolendam.nl