Handbalnieuws weekend 11 & 12 februari 2017

Handbalnieuws weekend 11 & 12 februari 2017

maandag 13 februari 2017

Geslaagd carnavalstoernooi in Amsterdam voor de Mini’s

Ondanks de barre weersomstandigheden werd er toch gespeeld in de Calandhal want met het carnavalspak aan moet je gezien worden. KRAS/Volendam 1 startte tegen Westsite en liet meteen zien wie hier de beste was. Keeper Evert Smit streed voor elke bal en nadat Dana Leeflang 2x een kogel net naast zag gaan tilden Jari Kuijn, Giovanno Karregat en Lennon Smit de stand al snel naar 4-0. Toen pas werd Westsite wakker want zij zagen kans om nog 3x een bal achter keeper Evert te plaatsen maar dat was te kort want met 4-3 was de winst voor oranje.  Tegen Fiqas/Aalsmeer waren de handen goed warm en toen Dana Leeflang de score had geopend liep de rest vanzelf. Keeper Jari Kuijn hield zijn doel helemaal schoon en door treffers van Lennon Smit, Evert Smit en Giovanni Karregat was met 6-0 ook de tweede zege een feit. Tegen het sterke MHS 1 was het andere koek en omdat zij speelden met een ‘vliegende keeper’ lepelde Lennon Smit hem 2x over de hele in het doel maar dat mocht helaas niet. Giovanni redde de eer voor oranje maar MHS ging er met de winst vandoor, 2-4.

KRAS/Volendam 2 startte tegen HVBS en  beide ploegen waren even sterk zodat er prachtig werd gespeeld maar de doelpunten bleven uit want keepsters Anne Lansing en Iris Haverkort gaven niets cadeau. Keano Tol, Rob Zwarthoed en Nick Binkenprobeerden van alles maar ook de keeper van HVBS dook alle ballen uit de hoek zodat het op een gelijkspel uit zou gaan draaien. Maarrrr in de laatste minuut kringelde er toch een afzwaaier achter onze keeper waardoor er, weliswaar nipt, werd verloren met 0-1. Tegen MHS2 hield keeper Rob Zwarthoed oranje in de race en wees het scorebord heel lang 0-0 maar nadat Iris Haverkort 2x nét miste kregen Keano Tol, Anne Lansing en Nick Binken het goede spoor in het zicht en schoten oranje naar een verdiende 5-2 winst. In het tweede treffen tegen MHS 2 stopte keeper Nick Binken de moeilijkste ballen waardoor Iris, Keano en Anne, mooi aangespeeld door Rob Zwarthoed scherp konden uithalen naar een 5-0 voorsprong. In de slotfase kon MHS 2 nog iets terug doen maar verder dan 5-2 liet KRAS/Volendam het niet komen.

KRAS/Volendam 3 kreeg eigenlijk te sterke tegenstanders tegenover zich maar ze gaven goed partij en deden de punten niet cadeau. Tegen RKDES waren de doelpunten duur en keepster Dan Leeflang weerde zich goed. Jip Tuijp, Dec Veerman, Roos Lansing en Carice v.h. Hull konden de enige tegentreffer echter niet verhinderen waardoor de eerste pot nipt werd verloren met 0-1.Ook in de tweede wedstrijd bleken de tegenstanders veel te groot en veel te oud voor de ‘zwakste’ poule en was alle positieve inzet van Dex Veerman, Carice v.h. Hull, Jip Tuijp en Roos Lansing tevergeefs. Keeper Nick Binken kon weinig inbrengen tegen de 2 treffers van Aristos. Dex Veerman redde de eer met een prachtig oranje doelpunt, 1-2. Ook Lefmeervogels bleek een maatje te groot maar het schouwspel was er niet minder om. Goalies Carice en Jip lieten het publiek genieten en Dex en Roos speelden goed rond waardoor Nick Binken een mooi doelpunt wist te scoren. Legmeervogels zette daar 3 treffers tegenover maar dat deed maar even zeer. Eindstand 1-3. Doordat de sneeuw rijkelijk viel was de terugtocht best even een dingetje maar het liep allemaal gesmeerd waardoor we terugkijken op een leuke dag.

Meisjes E2 wint verdiend van DSG

Na een weekje vrij stond zaterdag de wedstrijd tegen het laag geklasseerde DSG op het programma. Zonder Joëlle de Does (zwemwedstrijd) en Nyla Loch (blessure) maar mét twee toppers uit de E3 te weten Jenthe Kaars en Linda Kemper gingen we zondagmiddag op pad naar Amsterdam. 

Een beetje slapjes en vooral afwachtend begonnen de dames na de begroeting door aanvoerster Esmee Machielsen aan de wedstrijd, en wat we eigenlijk stiekem een beetje verwacht hadden, althans de coaches, gebeurde helemaal niet! DSG was fel en had een paar sterke jongens in de gelederen. Gelukkig hebben wij dan nog altijd Fay Kes in het doel die meteen een goede redding verrichtte. De score kwam langzaam op gang en van afstand nemen was totaal geen sprake. DSG bleef in het spoor en via 2-2 en 3-4 was het Jennie Kemper die met de 3-5 weer wat lucht bracht. Roos Haverkort nam in de eerste helft de andere doelpunten voor haar rekening doordat zij een aantal keer goed werd aangespeeld door haar teamgenoten. Door goed te praten in de verdediging lieten Jenthe Kaars, Linda Kemper, Anne Steur, Nadine Bond en Esmee Machielsen wel even doorschemeren dat er geen twijfel ging bestaan over wie er ging winnen, en het verzoek van een van de jongens van de tegenstander tegen Anne Steur of ze misschien even wilde stoppen met ademen werd dan ook niet gehonoreerd. De ruststand was 3-6. Nadat de coaches in de rust hun toch nog wel ongeruste gevoel onder woorden hadden gebracht werd het in de tweede helft niet meteen veel beter. Via 4-6 werd het door Roos Haverkort gelukkig weer 4-7 maar DSG gaf de moed niet op en kwam terug tot 6-7. Het werd onnodig spannend en was het jammer dat Nadine Bond een paar keer helemaal vrij kwam maar met haar voet in de cirkel stond en die tellen helaas niet. Door goed verdedigend werk van Anne Steur die een break onderschepte, Esmee Machielsen die de sterke jongens van schotpogingen afhield, Linda Kemper en Jenthe Kaars die de bal veroverde alsof hun leven er vanaf hing en daarachter nog onze sluitpost met Tess Wester capaciteiten, werd het via de 6-8 van Roos Haverkort daarna na doelpunten Jennie Kemper en Jenthe Kaars 6-10. En in de laatste vier minuten was het duidelijk en zorgde Jennie Kemper met twee mooie schoten dat de eindstand 8-12 werd. Het was onnodig spannend, maar de winst was een feit, de concurrent maakte geen misstap dus het blijft ongekend spannend in de top van de competitie.