Handbalnieuws weekend 4 & 5 februari 2017

dinsdag 07 februari 2017

Meisjes A 1 /Kees Tol Glas-Verf&Behang/KRAS/Volendam winnen verdiend van DSS

Na het gelijke spel uit tegen DSS wisten de dames dat er vandaag wel wat te halen viel. Het was DSS dat de score mocht openen, maar July Kemper scoorde meteen de 1-1. De verdediging van onze dames stond heel goed, er werd hard gewerkt, zodat DSS maar moeilijk tot scoren kon komen bij Emma Steur, waardoor Volendam wist uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Door een samenloop van omstandigheden botste Lisa Kwakman hard tegen haar tegenstander aan, die in de break liep, maar Lisa moest het strijdtoneel helaas verlaten met een rode kaart. Naast deze rode kaart kregen onze dames ook een aantal 2-minutenstraffen te verwerken, zodat DSS de stand aardig bij kon houden. Keepster Emma Steur wist twee penalty’s te verwerken op de paal en op de lat, zodat de score voor DSS toch beperkt bleef. Wij gingen dan ook de rust in met de mooie voorsprong van 14-9. De tweede helft begon wat rommelig en onrustig, waar DSS goed gebruik van wist te maken en dus terug mocht komen tot de stand van 14-12. Maar KRAS/Volendam was niet van plan de winst uit handen te geven en scoorden er gelukkig zelf ook een paar van de hand van July Kemper, Anouk Tuijp en Marit Tol, mede mogelijk gemaakt door de mooie spers van Romy Antunes en Frances Schilder op de cirkel. Ook Kelly Sijmonsbergen was goed op schot vandaag en ging een paar keer als een stormram door de verdediging van DSS. De stand kwam dan ook op 21-16 te staan. Aan onze kant vielen in de verdediging weer de nodige 2-minutenstraffen, en July Kemper kreeg ook een rode kaart na haar derde 2-minutenstraf. DSS kon hierdoor terugkomen tot de stand van 21-20. Zo werd de wedstrijd alsnog heel spannend want er stonden nog aardig wat minuten op de klok. Keepster Stephanie van Empel ging het niet laten gebeuren dat de stand gelijk werd en maakte ook een paar mooie stops. Aan onze kant was het gelukkig Marit Tol die de 22-20 scoorde. In de verdediging moesten nog wel even de koppies erbij gehouden worden maar de stand was 23-21 in het voordeel van onze meiden toen het eindsignaal klonk.

Jongens C2 KRAS/Volendam wint van medekoploper Lacom'91

Zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen medekoploper Lacom'91 op het programma. De uitwedstrijd wonnen onze jongens nipt met één doelpunt verschil, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Zonder de coaches Martijn de Groot (geopereerd aan zijn pols) en Sam Gros (ziek), maar met invalcoach Rick Zwarthoed werd aan de wedstrijd begonnen. KRAS/Volendam keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan maar de achterstand werd gelijkgetrokken door Jonah Steur met een keihard schot in de kruising. Hierna lukte het oranje om de voorsprong verder uit te breiden. Door doelpunten van Dave de Waal 2x, Daniël Kant 2x (hij mocht eindelijk weer meespelen na zijn polsbreuk) en Jonah Steur 1x nam KRAS/Volendam een brutale voorsprong van 6-3. De tegenpartij had twee goede spelers in hun team die allebei heel hard konden gooien maar KRAS/Volendam liet zich hierdoor niet van de wijs brengen want er werd heel goed verdedigd waardoor deze jongens vrijwel geen kans hadden om op het doel te schieten. Daarbij moet gezegd worden dat keeper Nick Joor tijdens deze wedstrijd een paar hele mooie reddingen toonde. Door een benutte penalty van Luc Keizer, een doelpunt van Michael Koning uit de hoek gescoord en een doelpunt van Dave de Waal (hij zette zowat de hele verdediging op het verkeerde been) werd de voorsprong vergroot naar 9-3. Nog voor de rust liepen de jongens verder uit naar 14-5 door doelpunten van Dave de Waal 2x, Michael Koning en Timo van Boxtel 1x en Luc Keizer nog één keer vanaf de penaltystip. De tweede helft werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven, hoewel de tegenpartij wat beter ging verdedigen waardoor het scoren iets moeizamer

verliep en gelijk opging. Ondanks dit werd het een ruime overwinning voor KRAS/Volendam. De doelpunten in de tweede helft werden gescoord door Michael Koning 3x, Dave de Waal 2x, Jurre van Eijk, Timo van Boxtel, Collin Veerman, Luc Keizer ieder 1x. Het laatste doelpunt werd gescoord door Nico Kwakman. Hij mocht in de slotseconden een penalty nemen. Deze werd door de keeper gestopt, maar in de rebound toch gescoord door Nico Kwakman. De eindstand was 24-14 waardoor KRAS/Volendam nu twee punten los staat van de nummer twee.