Heren en Dames 1 spelen tegelijk; wat verandert er?

Heren en Dames 1 spelen tegelijk; wat verandert er?

donderdag 28 september 2017

Dit seizoen is HV KRAS/Volendam in de gelukkige omstandigheid dat het twee herenteams en één damesteam op een (behoorlijk) hoog niveau heeft spelen. Dit seizoen komt het voor dat deze teams op dezelfde dag thuis spelen, en soms zelf op hetzelfde tijdstip. Dit brengt de nodige organisatorische veranderingen met zich mee. Hieronder een bestuurstoelichting op de besluiten die de club hierover maakt.

HV KRAS/Volendam hanteert het uitgangspunt dat wedstrijden van Jong BodyResults/Volendam Garage Kil Dames 1 een commerciële waarde hebben. We zijn van mening dat wedstrijden van Heren 2 en Dames 1 dan maximaal een ‘side-event’ zijn van onze Heren 1- wedstrijd. Dat laatste is het ‘main-event’. De bouw van Sporthal Opperdam geeft ons geen fysieke mogelijkheden om wedstrijden gescheiden aan te bieden aan het publiek. Dit in verband veiligheidseisen. Ook kunnen wij niet voldoende vrijwilligers optrommelen om de organisatorische ballast van het eventueel scheiden van wedstrijden te kunnen opvangen met stewards.

De wedstrijd van Heren 1 heeft de meeste commerciële waarde voor de vereniging. Het is daarom onwenselijk dat er tijdens een gelijktijdige wedstrijd eventuele 'sluiproutes' onstaan waardoor men voor een lagere toegangsprijs gebruik kan maken van het andere evenement. Zo onstaan er scheve gezichten. Hierom is besloten dat de toengansprijzen die gelden voor de Heren 1, ook gehanteerd worden voor wedstrijden van de Dames 1 en Heren 2. Dit heeft als voordeel dat bij een gelijktijdige wedstrijd, wél van beide evenementen gebruik gemaakt kan worden. Een 'twee-in-éénticket' dus. Voor één prijs kun je dus kiezen uit twee wedstrijden. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kassa bij de ingang van sporthal Opperdam.

De actuele toegangsprijs vind je op de ticketpagina.