Heren Volendam boekt knappe overwinning op Sporting Pelt in België

zondag 22 september 2024

In een spannende Super Handball League-wedstrijd heeft HV KRAS/Volendam met 34-39 gewonnen van Sporting Pelt in het Dommelhof, België. De Noord-Hollanders wisten daarmee hun positie in de top van de ranglijst te behouden, in het kielzog van het nog ongeslagen Aalsmeer en titelhouder Visé.

De eerste helft ging gelijk op, met een ruststand van 15-16 in het voordeel van Volendam. Sporting Pelt had moeite om hun kansen af te maken, waarbij ze zes keer paal en lat raakten. In de tweede helft had Volendam echter de overhand, mede dankzij een sterke start waarin de ploeg snel uitliep naar 21-28, met doelpunten van onder andere Jeroen Roefs, Stefan van Gils, en een strafworp van Robin Nagtengaal.

Sporting Pelt probeerde nog terug te komen en bracht de stand terug tot 29-32, maar Volendam bleef geconcentreerd. Belangrijke goals van Jordy Baijens, die in totaal elf keer scoorde, en een aantal cruciale reddingen van doelman Rob Goudriaan hielden Volendam in controle. Jeroen Roefs en Oskar Scholl waren ook trefzeker en hielpen de voorsprong weer uit te breiden naar 34-39. De wedstrijd werd verder beslist door Lars van Driel en Tim Roefs, die in de slotfase nog belangrijke goals maakten.

Coach Geert Hinskens was trots op de prestatie van zijn team, dat ondanks een paar slordige momenten overeind bleef en een belangrijke overwinning boekte.

“We hebben vandaag laten zien dat we mentaal sterk zijn. Sporting Pelt bood flink wat weerstand, maar we bleven kalm en wisten de wedstrijd in de tweede helft naar ons toe te trekken. Vooral in de cruciale momenten hielden we ons hoofd koel, en dat heeft ons de overwinning gebracht. Dit geeft ons vertrouwen voor de komende wedstrijden."

Met deze 34-39 overwinning blijft Volendam ongeslagen in de Super Handball League en zet het een belangrijke stap in de strijd om de bovenste plaatsen. Sporting Pelt bood stevig tegenstand, maar kon niet voorkomen dat Volendam de punten meenam naar Nederland.