HV KRAS/Volendam boekt moeizame uitzege bij Quintus

zaterdag 25 november 2017

HV KRAS/Volendam heeft zaterdagavond zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt. De Volendammers kenden in Wematrans/Quintus een taaie tegenstander, maar wonnen uiteindelijk met 24-27.

De Volendammers kwamen zaterdag nooit echt los van het fanatieke Quintus. Het tempo in de aanval was te laag en achterin hadden de gasten veel moeite met het afstoppen van schutter Collin de Vette. Via 3-4 na tien minuten, met onder andere een heerlijk lob vanaf de penaltylijn van Igor Mrsulja, was na tien minuten voor tijd de stand in evenwicht. Het gat werd daarna nog even vergroot naar drie (8-11), maar met een minimale voorsprong van 11-12 zochten de team de kleedkamer op.

Na de pauze werd het niet veel beter. Ook Quintus mocht zo nu en dan aan een voorsprong ruiken. Drie treffers op rij van Maurits van Buren hielpen Volendam negen minuten voor tijd op de goede weg. In de slotfase stelden de gasten orde op zaken en liep het uit naar een score van 24-27. Jaap Beemsterboer en Mrsulja maakten er elk 6, terwijl Léon van Schie goed was voor vijf treffers.

Wematrans/Quintus - HV KRAS/Volendam: 24-27 (11-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Jaap Beemsterboer 6, Igor Mrsulja 6/2, Léon van Schie 5, Jan Josef 3, Maurits van Buren 3, Jordy Baijens 2, Leon Geus 1, Sonni de Jonge 1, Marc Kok, Tim Claessens, Geert Hinskens.