Garage Kil/Volendam: Van Eredivisie naar Super Handball League Women!

Garage Kil/Volendam: Van Eredivisie naar Super Handball League Women!

vrijdag 13 september 2024

Beste supporters, sponsoren en handballiefhebbers,

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Garage Kil/Volendam Dames 1 vanaf dit seizoen een nieuw hoofdstuk ingaat! Waar we tot nu toe hebben gestreden in de Eredivisie, gaan we vanaf nu spelen in de Super Handball League Women, de nieuwe naam voor de hoogste competitie in het Nederlandse handbal.

Van Eredivisie naar Super Handball League

Deze naamsverandering is meer dan alleen een nieuwe titel. Het is een onderdeel van een bredere herpositionering van de topcompetities in Nederland, met als doel de zichtbaarheid van handbal te vergroten en de sport verder te professionaliseren. Door de nieuwe naam en het vernieuwde format krijgen zowel de mannen- als vrouwencompetities de aandacht die ze verdienen, en wordt het handbal op nationaal niveau een stuk toegankelijker voor fans, media en partners.

Wat betekent dit voor ons dames team?

Hoewel de naam van de competitie verandert, blijven onze doelen hetzelfde. Garage Kil/Volendam Dames 1 blijft strijden voor succes op het hoogste niveau, nu in de Super Handball League Women. Dit biedt ons een geweldige kans om meer mensen kennis te laten maken met onze sport en om als team en club nog verder te groeien. De nieuwe naam brengt ook een nieuwe uitstraling met zich mee, met frisse logo’s en visuals die jullie binnenkort overal zullen zien.

Waarom deze verandering?

De naamsverandering is een belangrijke stap in de professionalisering van het handbal in Nederland. De Super Handball League Women is ontworpen om:

  • Meer zichtbaarheid te creëren voor de teams en de competitie.
  • Gelijke aandacht te geven aan de mannen- en vrouwencompetities.
  • Duidelijkheid en structuur te bieden aan fans, media, clubs en spelers.
  • Lokale helden te promoten, zodat spelers als ambassadeurs de sport kunnen vertegenwoordigen.
  • Voor ons als Dames 1 is dit een kans om onszelf nog beter te presenteren en handbal naar een hoger niveau te tillen.

Steun ons in de Super Handball League Women!

We kunnen niet wachten om jullie te blijven verwelkomen bij onze wedstrijden, nu in een vernieuwde competitie met dezelfde passie en strijdlust die jullie van ons gewend zijn. Volg ons op onze sociale media voor de laatste updates over de Super Handball League Women en blijf op de hoogte van ons wedstrijdschema, want samen maken we er een geweldig seizoen van!