HV KRAS/Volendam gekoppeld aan Ha-Stu in achtste finale NHV Beker

dinsdag 23 januari 2018

De Nijmeegse studentenvereniging Ha-Stu is de tegenstander van HV KRAS/Volendam in de achtste finale van de NHV Beker. De wedstrijd wordt op dinsdag 20 februari om 21.00 uur gespeeld in het Radbout Sportcentrum.

Ha-Stu komt uit in de tweede divisie en doet het dit seizoen met een derde plaats naar behoren. In de regiofinale moesten er twee verlengingen aan te pas komen om in het duel met hoofdklasser UGHV een winnaar te bepalen. De Nijmegenaren zegevierden uiteindelijk met 35-36.

HV KRAS/Volendam geniet als ploeg uit de BENE-League een beschermde status en stroomt pas deze ronde in. Vorig seizoen werd het in de kwartfinale uitgeschakeld door OCI-Lions. Een ronde eerder werd Nieuwegein met 20-25 verslagen. De Volendammers wonnen in totaal zeven keer de beker. De laatste keer was in het seizoen 2013-'14.